Stefan Savić (©Reuters)
Stefan Savić (©Reuters)

Malo je stranaca ostavilo dublji trag u Atletiku: Savić napušta Madrid posle devet godina

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 14:06

Crnogorski štoper izrazio želju za promenom sredine, a španski klub neće mu stajati na putu iako ima još godinu dana ugovora

Nigde nije proveo ni izbliza koliko u Atletiku, ali izgleda da se Stefan Savić posle devet godina u Madridu zasitio španske prestonice pa će je ovog leta izvesno i napustiti.

Takav scenario nije bio neverovatan ni pre nekoliko meseci, ali je tokom ove nedelje postao vrlo realan. Iako su dve strane početkom marta produžile saradnju na još jednu sezonu, crnogorski reprezentativac i Atletiko rastaće se u narednim nedeljama, pišu španski mediji.

Izabrane vesti

Savić je navodno izrazio želju za promenom sredine, a zbog poštovajna prema bivšem štoperu Partizana zbog svega što je tokom skoro decenijskog perioda učinio za njih, Jorgandžije će mu izaći u susret i dozvoliti mu da bez obeštećenja pojača drugi klub.

Nema tu nikakvih iznenađenja. Uostalom, Savićeva saradnja sa Atletikom obnovljena je automatski, jer je 33-godišnji defanzivac tokom sezone ispunio određene ciljeve iz prethodnog ugovora, ali su se još tada dve strane dogovorile da će po završetku takmičarske godine razgovarati o budućnosti i pokušati da pronađu najbolje rešenje za sve. A, kako Savić više nije neko bez koga Čolo Simeone ne može (odigrao 23 utakmice u Primeri prošle sezone), zamenik kapitena crnogorske reprezentacije odlučio je da potraži novu sredinu.

Opcija mu neće manjkati. Relevo piše da je još letos imao ponude nekoliko saudijskih klubova, koji su prethodnih dana ponovo pokucali na njegova vrata. Prema tvrdjnama pouzdanog turskog novinara Jagiza Sabunčuoglua, kontaktirao ga je i Bešiktaš, koji će morati da izdvoji 4.000.000 evra godišnje za Savićevu platu. Takav je navodno bio zahtev štopera Atletika.

Savić je u Madrid stigao iz Fjorentine leta 2015. godine za 12.000.000 evra odigravši u prethodnih devet sezona 297 utakmica za španski tim. Od stranih igrača samo su sedmorica stranaca (Jan Oblak, Anhel Korea, Dijego Godin, Antoan Grizman, Filipe Luiz, Hoze Marija Himenez i Luis Perea) upisali više nastupa od njega u istoriji Atletika. Sa Jorgandžijama je osvojio jednu titulu u Primeri, jedan trofej Lige Evrope i dva Superkupa UEFA.


tagovi

Stefan SavićAtletiko MadridTransferiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara