Nemanja Radonjić (Reuters)
Nemanja Radonjić (Reuters)

Maljorka se rastala sa Radonjićem, Italijani ga šalju u Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 01:26

Španski klub nije iskoristio otkupnu kaluzulu u visini od 2.500.000 evra

Nemanja Radonjić definitivno napušta Španiju, vraća se u Italiju ali se ni tamo neće dugo zadržati. Sledeća stanica je najverovatnije povratak u Srbiju.

Maljorka je objavila da neće nastaviti saradnju sa srpskim krilom i zahvalila mu se na odnosu i profesionalizmu u prethodnoj polusezoni. Podsetimo, Radonjić je zimus došao u Maljorku iz Torina na pozajmicu s pravom otkupa za 2.500.000 evra ali španski klub nije bio toliko zadovoljan da aktivira pomenutu klauzulu.

Izabrane vesti

Radonjić se formalno vraća u Torino sa kojim ima ugovor na još godinu dana ali najverovatnije da ni tamo ne računaju na njega. Iako je prošlu sezonu počeo sjajno sa tri gola u prva četiri kola, to je bilo sve. Brzo je izgubio status startera, ušao u konflikt sa trenerom Ivanom Jurićem i klub ga je poslao na pozajmicu u Španiju. Možda se nešto promeni za Radonjića odlaskom Jurića i dolaskom novog trenera Paola Vanolija iz Venecije, mada su šanse za to male.

Italijanski mediji pišu da Radonjić nema budućnost u Torinu i sele ga u Crvenu zvezdu koja je pokazala interesovanje da ga vrati. Generalni direktor Zvezdan Terzić je nedavno u intervjuu za Mozzart sport otkrio da čeka epilog situacije u Maljorki.

“Nemanja Radonjić je naše dete i uvek ima otvorena vrata Zvezde. Razgovarao sam sa njim, on ima želju da dođe u Crvenu Zvezdu, ali ne pitamo se mi. On je igrač Torina, Majorka ima opciju otkupa i ako je aktivira, ne pita se više niko. Nemanja je već svojim potpisom na pozajmicu to prihvatio. U nekom drugom ishodu u Majorci, mislim da smo na dobrom putu da se dogovorimo sa Radonjićem. S njim bismo dobili i brzinu i kreativnost. Radonjić danas nije onaj nestašni Neca iz 2018. godine. Iza sebe ima šest godina ozbiljnog trening procesa i takmičenja u ozbiljnim ligama kakve su Francuska, Italija i Španija… Videćemo, ne zavisi sad to više ni od nas ni od Radonjića”, rekao je Terzić.

Radonjić je u prošloj sezoni odirgao 24 utakmice za Torino i Maljorku, ali je u većini ulazio sa klupe. Postigao je tri gola i upisao jednu asistenciju. U Torinu je proveo i prošlu sezonu, a pre toga je bio u Benfiki, Herti i Marselju koji ga je u leto 2018. doveo za 12.000.000 evra. Inostrana karijera mu nije išla uzlaznom putanjom, a na kraju je i izgubio i status reprezentativca Srbije i poručio da se neće odazivati pozivima u nacionalni tim dok je selektor Dragan Stojković.

Na potezu je Crvena zvezda...


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Nemanja Radonjić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara