(©Al Arabi twitter)
(©Al Arabi twitter)

Mali dragulj kao rekorder otišao iz Pariza, na Bliskom istoku će kontrirati najvećim zvezdama

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.09.23. | 19:28

Marko Verati potpisao za katarski Al Arabi...

Putem petrodolara nema ko nije krenuo ovoga leta, samo malobrojni su odoleli zovu sa Bliskog istoka. Pustinjska oluja zahvatila je mnoge, pa i Marka Veratija, ali tek onoga trena kada mu je postalo jasno da nije u planovima Pari Sen Žermena – kada je prošao rok za registraciju za Ligu šampiona i njega na spisku nije bilo. Prihvatio je ponudu, stisnuo šeiku ruku i odlučio da kontrira najvećim zvezdama.

I dok su bezmalo svi krenuli put Saudijske Arabije, jer tamo su najizdašniji, italijanski vezista je sleteo u – Katar. Mali dragulj je otišao iz Pariza kao rekorder, osvojio je čak 30 trofeja za 11 provedenih godina na Parku prinčeva i popeo se do druge pozicije na večnoj listi pariskog kluba po broju nastupa. Sada je vreme za avanturu, sada je vreme za – Al Arabi.

Izabrane vesti

Detalji su odranije poznati, bilo je samo pitanje trenutka kada će Italijan da se prizemlji na Arabijsko poluostrvo i stavi autogram. Učinio je to danas, zvanično se pridružio brazilskom vezisti Rafinji sa kojim je nekada u Gradu svetlosti delio svlačionicu, a Pari Sen Žermenu će na ime obeštećenja pripasti 45.000.000 evra. To je fiksni deo, a kroz bonuse može da inkasira još 5.000.000 evra.

„Veoma sam ponosan što sam više od jedne decenije nosio boje Pari Sen Žermena, što sam stajao rame uz rame sa toliko sjajnih igrača i osvojio 30 trofeja. Pariz, klub i njegovi navijači će uvek imati posebno mesto u mom srcu. Zauvek ću biti Parižanin“, rekao je Marko Verati na oproštaju.

Simbol jednog vremena, dekade i kusur je otišao sa Parka prinčeva, ali sve ono što je uradio – a, nije malo – ne može i neće biti tek tako obrisano. Biranim rečima je Naser al Kelaifi govorio o italijanskom reprezentativcu.

„Marko će zauvek biti vezan za Pari Sen Žermen. On je odigrao vema važnu ulogu u našoj velikoj istoriji. Nikada neće biti zaboravljen njegov dolazak 2012. sa 19 godina. Od tada je bio uz klub. Uvek. Davao je srce, ostavljao ga na terenu i mnoge stvari smo postigli zajedno. Iskreno bih želeo da se zahvalim Marku i njegovoj porodici u ime svih koji su deo Pari Sen Žermena. Zauvek će biti deo kluba i želimo mu sve najbolje u novoj avanturi“.

Od prijatelja se putem društvenih mreža oprostio i Kilijan Embape.

„Izuzetna osoba i igrač. Privilegija je bila svih ovih godina biti pored tebe, to mi je pričinjavalo ogromno zadovoljstvo. Vreme koje si proveo ovde nikada neće biti zaboravljeno, niti će ikada biti zanemareno sve što si uradio. Jedan od najboljih igrača koje sam gladeo. Hvala ti, prijatelju, mnogo ćeš mi nedostajati“.

Italijan je poznat u fudbalskom svetu kao Mala Sova, ali je za sve koji su ga po dolasku u Pariz bio mali dragulj, jer to što je znao da izvede sa loptom nikoga nije ostavljalo ravnodušnim.

„Kada je stigao, bio je mlad i bezbrižan, niko nije znao ko je on. Ali, kada je napravio prve dodire sa loptom, videli smo da je mali dragulj i znali smo da će oduševljavati Park prinčeva“, prisetio se Blez Matuidi prvi zajedničkih dana sa Markom Veratijem u Parizu i dodao:

„Uveravam vas da Marko nikada nije kasnio na trening, uvek je bio veliki profesionalac. Ostavio je neizbvrisiv trag u Pari Sen Žermenu kada se sagledaju svi trofeji koje je osvojio“.




tagovi

Marko VeratiPari Sen ŽermenAl ArabiLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara