Mazraui i Ten Hag (©AFP)
Mazraui i Ten Hag (©AFP)

Mali Ajaks na Old Trafordu: Ten Hag 'povlači' i Mazrauija u Junajted

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.07.24. | 10:35

Mančesterski tim dobija novog desnog beka

Došao u Mančester junajted i sa sobom povukao 'pola' Ajaksa. Već je Erik ten Hag iz nekadašnjeg kluba doveo Andrea Onanu, Lisandra Martineza i Antonija, a uskoro bi na Old Traford trebalo da stigne još jedan bivši fudbaler holandskog velikana.

Gardijan javlja da je Junajted sve bliži dogovoru sa Bajernom oko obeštećenja za Nusaira Mazrauija (26), koje bi prema pisanju pomenutog izvora trebalo da iznosi između 18.000.000 i 23.500.000 funti. Marokanac je prethodno već utanačio detalje potencijalne saradnje sa engleskim klubom te bi Ten Hag trebalo da dobije novog, njemu vrlo dobro poznatog desnog beka.

Izabrane vesti

Reč je o momku koji je prošao Ajaksovu akademiju i baš kod Ten Haga dobio priliku za debi u prvom timu, kasnije upisao blizu 150 nastupa za najtrofejniji holandski klub da bi da leta 2022. godine napustio. Tada je i Ten Hag stigao u Mančester pa su im se putevi razišli, jer Mazraui je odlučio da kao slobodan igrač potpiše za Bajern. I tamo se nije snašao. Za dve sezone 55 nastupa za minhenski klub, neretko ulascima sa klupe zbog čega je odlučio da potraži sredinu u kojoj će igrati redovnije.

Malo je nedostajalo da to bude Vest Hem. Londonski klub se dogovorio sa Bajernom za sumu od oko 18.000.000 evra, ali je posao propao pošto je Marokanac prema pisanju britanskog Telegrafa insistirao na prelasku u Old Traford. I sve je bliži tome da ostvari svoju želju.

Ali da bi se ona ispunila, potrebno je da se Junajted reši jednog od dvojice svojih bekova. Znatno bliži napuštanju kluba je Aron Van Bisaka. Englez ima i konkretnih ponuda, jednu baš od Vest Hema, koji se okrenuo bivšem defanzivcu Kristal Palasa odmah nakon što je 'izvisio' za Mazrauija. Druga je, tvrdi Telegraf, stigla iz Galatasaraja, a u Junajtedu se nadaju da će njegovom prodajom uspeti da 'pokriju' trošak Mazrauijevog dolaska...


tagovi

Nusair MazrauiLetnji prelazni rok 2024Transferi uživotransferiAron Van Bisaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara