Niklas Filkrug (©Reuters)
Niklas Filkrug (©Reuters)

Malen promešao, Rojs pogodio! Prvenac Filkruga i Dortmund na vrhu; Dinamo neka zaboravi na Kramarića

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.09.23. | 22:29

Hrvatski napadač ponovo strelac, peti meč zaredom trese mreže...

Nikad ranjiviji nije bio Bajern i nikad više izazivača nije imao. Ćabi Alonso sa Bajer Leverkuzenom pravi čuda, Lajpcig igra dopadljivo, Štutgart leti na Girasijev mlazni pogon, a tu je i – Borusija Dortmund. Ne samo da je istakla kandidaturu za salataru – mada, varljiv je to tim, videlo se i prošle sezone – nego je zasela na vrh Bundeslige.

Teško da će klub iz Vestfalije tu i ostati kada bude kompletirano kolo, ali će barem prenoćiti i jedan dan sa visine gledati konkurenciju. Odbrana standardno štuca, hroničan je problem koji Edin Terzić ne uspeva da reši, ali je napad izuzetno potentan. Sa ili bez Sebastijana Alea. Osetio je to na svojoj koži i Hofenhajm, njegovoj seriji od četiri vezane pobede došao je kraj, ali je niz Niklasa Filkruga tek počeo – 3:1 (2:1).

Izabrane vesti

Dortmund može da bude ubitačan u Bundesligi i bez Sebastijana Alea. Imaju Milioneri pregršt opcija, jednu više dobili su potpisom Niklasa Filkruga, napadačem koji je bio na radaru Crvene zvezde pre no što je „eksplodirao“ u Nemačkoj, dobio poziv u reprezentaciju i skrenuo pažnju krupnijih zverki. Mučio se na startu prvenstva, nije ga hteo gol, međutim, proradio je u Zinshajmu.

Iskoristio je užasnu reakciju američkog štopera Džona Bruksa, poklonio je stopostotnu šansu Borusiji... Julijan Brant mu je maznuo loptu i momentalno odigrao, a „devetka“ Milionera elegantno sprovela loptu u mrežu. Gol pogledajte OVDE.

Krenulo je Niklasa Filkruga, a Andrej Kramarić ne može da stane. Glavni je „krivac“ za to što je Hof pri vrhu Bundeslige, što je u stanju da se porve sa svima. Borusiji je još dao i najlakši gol – iz penala. Sačekao je Gregora Kobela da padne i poslao loptu tamo gde nije mogao da stigne.  Gol pogledajte OVDE. Bio je to njegov četvrti gol u prvenstvu, dva je spakovao u DFB kupu, a u oktobarskom prozoru je dva puta bio strelac i za Hrvatsku.

Pet vezanih utakmica – pet golova! Na Maksimiru imaju zamisao da ga vrate, to im je želja, ali teško da će biti pretočena u realnost. Kada je pogađao u dresu Vatrenih i niz nastavio u Bundesligi, mogućnosti Dinama u hrvatskim medijima propraćene su rečima: „Veća je šansa da se Perišić vrati u Hajduk, nego Kramarić u Dinamo“.

Sva je prilika da će zaista i biti tako nakon što su Ivanu Perišiću stradali ligamenti kolena i Luka Vušković prodat u Totenhem, a Andrej Kramarić produžio teror nad protivničkim odbranama.

Negodovali su iz Dortmunda zbog penala, jer Mats Humels je startovao van kaznenog prostora, ali kontakt je produžen i Anton Stah pao je unutar šesnaesterca. Čačnulo je to živac Donjelu Malenu i podelio je igračima Hofenhajma besplatne karte za vožnju na ringišpilu. Promešao ih je u finipu prvog poluvremena, sve sam priredio, da bi Marko Rojs u trećem uzastopnom meču u Bundesligi bio precizan. Gol pogledajte OVDE. Već je na „koti tri“, što je polovina njegovog prošlosezonskog učinka.

Hofenhajm je bio konkretniji u većem delu susreta, lakše je stizao do završnice i stvarao šanse. Uputio je čak 15 šuteva, skoro tri puta više od Borusije Dortmund. Griša Promel je tukao pravo u Gregora Kobela; hrvatski napadač Andrej Kramarić je iz slobodnjaka umalo zatresao mrežu; još bliži je bio Robert Skov Olsen u drugom poluvremenu. Uzdrmao je prečku.

Za silne promašaje u dubokoj nadoknadi je stigla kazna. Kada se Hofenhajm skroz otvorio i napadao u talasima – Borusija se branila sa desetoricom, Rami Bensebaini dobio crveni i ostavio saigrače na cedilu – ostavio je previše prostora i – pukla je kontra. Provukao se Julijan Rjerson, sve sam odradio i Oliveru Baumanu poslao loptu kroz noge. Gol pogledajte OVDE.

BUNDESLIGA - 6. KOLO

Petak

Hofenhajm - Dortmund 1:3 (1:2)

/Kramarić 25pen - Filkrug 18, Rojs 45+3, Rjerson 90+5/

Subota

15.30: (2,45) Bohum (3,60) Menhengladbah (2,95)

15.30: (3,25) Hajdenhajm (3,50) Union Berlin (2,30)

15.30: (2,85) Keln (3,40) Štutgart (2,45)

15.30: (6,00) Majnc (4,10) Leverkuzen (1,55)

15.30: (2,20) Volfzburg (3,40) Ajntraht (3,30)

18.30: (3,70) RB Lajpcig (3,70) Bajern (1,95)

Nedelja

15.30: (2,90) Darmštat (3,45) Verder (2,40)

17.30: (1,75) Frajburg (3,70) Augzburg (5,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Borusija DortmundHofenhajmBundesligaNiklas FilkrugMarko RojsDonjel MalenJulijan BrantAndrej Kramarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara