Masimilijano Alegri (©Reuters)
Masimilijano Alegri (©Reuters)

Maksu Alegriju ponuđen posao selektora Holandije

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.09.20. | 18:24

Tako tvrdi italijanski Skaj Sport

U danu kada smo izvestili da je Savet igrača koji čine Virdžil van Dajk, Kevin Strotman, Rajan Babel, Matijs de Liht i Dejli Blind jednoglasno digao ruke da novi selector Holandije bude Henk ten Kate, italijanski Skaj Sport na tu poziciju stavlja jedno mnogo veće i pompeznije trenersko ime – pomenuti medij tvrdi da je posao selektora Lala ponuđen ni manje, ni više nego Masimilijanu Alegriju.

Italijanski sturčnjak navodno još uvek odoleva ovoj primamljivoj ponudi jer posle godinu dana pauze želji da se ponovo posveti klupskom fudbalu. Pominjao se kao alternativa Intera u slučaju da Antonio Konte bude smenjen, ali na klupi Neroazura sve je ostalo isto. Pitanje je koje još opcije na klupskom nivou može da razmatra nekadašnji trener Juventusa.

Izabrane vesti

Alegri je u poslednjih devet godina šest puta osvajao Seriju A, jednom sa Milanom i u pet navrata sa Bjankonerima. Sa torinskim gigantom je dva puta stizao do finala Lige šamipna (2015, 2017.) ali se tu i zaustavljao, a nikada u trenerskoj karijeri nije imao priliku da vodi neki državni tim.

Po odlasku Ronalda Kumana vršilac dužnosti selektora postao je Dvajt Lodeveges, koji je godinama bio prvi saradnik Henku ten Kateu. Iskusni stručnjak kojeg predlažu igrači je i ranije bio kandidat, ali nije dobio šansu da vodi Holandiju. Ukoliko Alegri bude pristao da preuzme klupu Holandije, videćemo da li će se Ten Kateu još jednom izmigoljiti mesto selektora reprezentacije koja će u ponedeljak od 20.45 ugostiti Italiju na Johan Krojf Areni u okviru elitne grupe Lige nacija.



tagovi

Holandijareprezentacija Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara