Nikola Maksimović na treningu Napolija (©AFP)
Nikola Maksimović na treningu Napolija (©AFP)

Maksimovića i Napoli deli milion evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.09.20. | 14:36

Ako se ta razlika ne bude umanjila, klub će prodati srpskog reprezentativca

Nije se Nikola Maksimović proslavio na gostovanju Srbije u Moskvi, zato je selektor Ljubiša Tumbaković odlučio da za duel sa Turskom vrati kapitena Aleksandra Kolarova u startnu postavu, što mu se umalo takođe obilo o glavu. Maksimović se sada vraća pripremama Napolija za početak sezone kroz manje od dve sedmice, a iznad srpskog štopera stoji veliki znak pitanja.

POGLEDAJTE SVE KVOTE ZA POČETAK SERIJE A

Izabrane vesti

Maksimović se u ovom trenutku nalazi negde između prodaje i dogovora oko nastavka saradnje, s tim što na prvu loptu deluje kao da je momak iz Bajine Bašte bliži tome da napusti San Paolo, nego da ostane. U italijanskoj štampi se još u nedelju uoči susreta sa Turskom pojavila informacija da Napoli prodaje Maksimovića i da za njegovu slobodu traži 15.000.000 evra.

Ono oko čega se nije išlo mnogo u detalje je razlog ovakve, naizgled nagle odluke uprave osvajača Kupa Italije. Ipak, list Republika u današnjem izdanju navodi da je u pitanju jaz koji postoji između kluba i igrača oko novog ugovora. Da budemo precizniji - Maksimović traži za milion evra veća primanja od onoga što je Napoli u ovom trenutku spreman da ponudi. Ne navodi se, ipak, koja je to suma novca koju Napoli daje popularnom Maksi, ali sudeći po tome da već ima 1.200.000 evra godišnje, verovatno to nije plata veća od 1.500.000 evra po sezoni. Samo pretpostavka, mada negde možda i realna procena, s obzirom da bi ta razlika od milion evra značila da Maksimović traži 2.500.000 evropskih novčanica.

Srbin je u sezoni za nama bio među najboljima u ekipi Đenara Gatuza, italijanska štampa je na sva usta hvalila njegove partije i ulogu u osvajanju nacionalnog Kupa i tada su još bili najavljivani razgovori oko produžetka saradnje. Umesto da sve prođe glatko, pregovori su zapali u ćorsokak, a Maksimovićev agent Fali Ramadani - takođe zastupa i Kalidua Kulibalija - sada pokušava da izvuče najbolje rešenje za sve strane.

NAPOLI UZIMA PLASMAN OD PRVOG DO ČETVRTOG MESTA – KVOTA 1,65

Maksimović je ušao u poslednju godinu ugovora, a Napoli za njega traži 15.000.000 evra. Najsvežije interesovanje za njega je pokazala Roma i to u sklopu velike trampe, dok su se ranije pominjali Fjorentina i Everton Karla Anćelotija, kod kojeg je srpski reprezentativac takođe igrao vrlo dobro prošle jeseni u Napoliju. 



tagovi

Nikola MaksimovićLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara