Bruno Petković (Reuters)
Bruno Petković (Reuters)

Maksimirsko ludilo, preokret u nadoknadi i blesak jedine preostale zlatne koke Dinama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.10.23. | 20:07

Trener zagrebačkog velikana Sergej Jakirović verovatno izbegao otkaz pošto su njegovi puleni čudesno okrenuli Lokomotivu

Minulo leto na Maksimiru pamtiće se kao leto kada su otišli Dominik Livaković, Luka Ivanušec i Josip Šutalo, kada je hrvatski velikan po ko zna koji put u poslednjih petnaestak godina ozbiljno napunio kasu, ovoga puta sa preko 35.000.000 evra. Ali najtrofejniji hrvatski klub nije doveo adekvatne zamene novopečenom treneru Sergeju Jakiroviću, kojem je nakon nepuna dva meseca na klupi počelo da gori pod nogama. Dinamo je počeo da gubi derbije (od Hajduka), dozvolio sebi evropsko poniženje protiv Baklanija, poraz od Viktorije Plzenj, dozvolio sebi da gleda u leđa Rijeci i Hajduku na tabeli hrvatske elite i da večeras protiv gradskog rivala Lokomotive gubi do četvrtog minuta nadoknade. Da je izgubio meč 13. kola protiv gradskog rivala, ko zna da li bi Jakirović dočekao jutro kao trener Modrih. Ali dogodilo se maksimirsko ludilo, dogodio se preokret od 94. do 97. minuta - 2:1.

A junaci? Trenutno jedina preostala zlatna koka Dinama Martin Baturina i niskobudžetni Japanac Takuro Kaneko čija je pozajmica letos plaćena Saporu 400.000 evra. Pred istek četvrtog minuta nadoknade blesnuo je 20-godišnjak što prema specijalizovanom Transfermarktu vredi 15.000.000 evra i koji je projektovan kao naredni veliki transfer Dinama. Spakovao je Baturina loptu pod prečku i najavio ludu završnicu. A nepuna tri minuta kasnije rezervista Kaneko bio dovoljno pribran da na drugoj stativi sprovede loptu u gol za eksploziju na tribinama Maksimira koji je tokom čitavog drugog dela glasnim navijanjem podgrevao nadu domaćina.

Izabrane vesti

Izbegao je Dinamo neprijatnih minus sedam u odnosu na Rijeku i pet bodova deficita u odnosu na Hajduk. Ovako je, uz utamicu manje, na prihvatljivih četiri boda zaostatka za Rijekom i samo dva za Hajdukom.

Zaleđen je Dinamo bio dobrim delom prvog poluvremena nakon što je Tuci već u četvrtom minutu ukrao loptu i šokirao Jakirovića i njegove izabranike. Delovao je branilac titule nesnađeno na terenu, ali je u drugom poluvremenu dodao gas i uz dve dvostruke izmene pokušao da sabije Lokomotivu u ćošak. Gosti su se grčevito branili, videli 25 udaraca rivala, njihov golman Nikola Čavlina završio meč sa sedam odbrana, ali u sudijskoj nadoknadi nije imao odgovor. Udarac Baturine dva golmana ne bi odbranila, a na dušu čuvara mreže gostiju ne ide ni pogodak u poslednjim sekundama meča, nakon smislene akcije Dinama.



tagovi

Dinamo ZagrebMartin BaturinaSergej JakirovićLokomotiva Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara