Navijači Makedonije (©Reuters)
Navijači Makedonije (©Reuters)

Makedonija ima trećeg Babunskog – najmlađi je ušao među seniore

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.11.21. | 15:08

Nakon povrede Adisa Jahovia od turskog Goztepea, trener Blagoja Milevski odlučio je da pozove novog debitanta u najboljem fudbalskom timu...

Fudbalsku reprezentaciju Makedonije čekaju poslednja dva izazova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo (SP) koje se 2022. godine igra u Kataru, a u sastavu će biti još jedan član porodice Babunski.

Reč je o 25-godišnjem Dorijanu Babunskom, napadaču i članu bugarskog Botev Vraca. Nekadašnji omladinski reprezentativac igra u dobroj formi, tokom vikenda je postigao dva gola za svoj tim i tako se preporučio treneru Blagoju Milevskom.

Izabrane vesti

Dorijan Babunski je poslednji put bio u U21 reprezentaciji Makedonije 2018. godine, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019, kada je igrao u mečevima sa Rusijom i Austrijom. On će biti treći član porodice


Babunski je u reprezentaciji, posle brata Davida Babunskog, koji je u prošlosti igrao za Crvenu zvezdu, i oca Bobana Babunskog.

Babunski je u Botev Vraca od 2021. godine, a ranije je igrao u Japanu za timove Kagošime, Mačide, bio je u Sloveniji gde je nosio dresove Radomlja i Olimpije iz Ljubljane, kao i iz Fuenlabrade gde je sarađivao sa Fernandom Morijentesom. Dorijan Babunski je važio za veliki fudbalski potencijal, dok je igrao za omladinski tim Real Madrida, a njegov brat David je bio u Barseloni.

Pored Dorijana Babunskog, naknadni poziv među seniorima dobio je Enur Totre iz albanske Tirane, koji je vezni fudbaler i zamenjuje Erdala Rakipa, koji se povredio tokom nastupa za Malme.

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Dorian Babunskireprezentacija Makedonije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara