Foto. Reuters
Foto. Reuters

Makedonci nagrađeni od Saveza sa 4.200.000 evra za plasman na Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 21:57

Umeju da cene uspeh

Gol Gorana Pandeva u finalu baraža za Evropsko prvenstvo 12. novembra doneo je Makedoncima pobedu (1:0) nad Gruzijom i istorijski uspeh u vidu prvog plasmana na završni turnir nekog međunarodnog takmičenja.

Podvig ostvaren trijumfom na stadionu Boris Paičadze u Tbilisiju pružio je našem južnom susedu priliku da oseti čari kontinentalne smotre i da nastavi san učešćem u Grupi C, pored Holandije, Ukrajine i Austrije, a Fudbalski savez Makedonije odlučio je da nagradi igrače i stručni štab za dosadašnji uspeh premijom u iznosu od 4.200.000 evra.

Izabrane vesti

Kako se navodi u saopštenju, fudbaleri i stručni štab su prethodno već obezbedili oko milion evra zahvaljujući prvom mestu u Grupi D Lige nacija, a dodatnih 3,2 miliona biće takođe podeljeno na sve koji su imali udela u uspehu.

"Upravni odbor Fudbalskog saveza Makedonije odlučio je da najveći uspeh nagradi najvećom premijom u istoriji makedonskog sporta", navedeno je između ostalog u saopštenju.

Makedonija je mesto u baražu obezbedila kao pobednik Grupe D lige nacija, ispred Gibraltara, Lihtenštajna i Jermenije, a u polufinalu je potom eliminisala Kosovo. Pobedom protiv Gruzije izabranici selektora Igora Angelovskog su iskoristili popravni i činjenicu da nisu uspeli da se plasiraju na EURO kroz kvalifikacije koje su završili kao treći u grupi, iza Poljske i Austrije.

"Кada pogledamo sve što je Fudbalski savez Makedonije doživeo i postigao u 2020. godini, zaista postoji nešto čime se možemo ponositi. Makedonska reprezentacija ujedinila je celu zemlju i donela nam najveću fudbalsku radost od nezavisnosti. Кapiten Pandev i svi reprezentativci apsolutno zaslužuju novčanu nagradu. U svim onim trenucima na putu do Evropskog prvenstva, kada su igrači igrali i borili se za našu fudbalsku istoriju, nikad se nije razmišljalo o novcu. Ali, sada je vreme da Upravni odbor pokaže da ceni uspeh i pokuša da na ovaj način oda priznanje i pozitivno utiče na dalju atmosferu u nacionalnom timu. Znam da su teška vremena, ali Fudbalski savez će i dalje raditi i ponosni smo na sve što smo zaradili i što smo platili. Кapitenu Pandevu i njegovim saigračima želim mnogo sreće u novom kvalifikacionom ciklusu i da ponovo odvedu Makedoniju na veliko takmičenje", rekao je Muamed Sejdini, predsednik Fudbalskog saveza Makedonije.


tagovi

premijeEURO 2020Makedonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara