Foto: Reuters
Foto: Reuters

Makabi tek u 98. minutu slomio Kirjat Šmonu

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.12.20. | 22:50

Šampion Izraela uz dosta muke stigao do tri boda

Makabi Tela Aviv je golom u osmom minutu sudijske nadoknade uspeo da savlada Kirjat Šmonu u okviru 12. kola šampionata Izraela i prekine niz od dva remija.

Branilac titule susret na svom terenu dočekao je u ne baš idealnoj situaciji, sa samo jednom pobedom u prethdna četiri prvenstvena sureta, pa je u utakmici sa gstima koji su nanizali četiri poraza imao imperativ pobede.

Izabrane vesti

Kirjat Šmona je u Tel Aviv stigla sa isključivim ciljem da ne primi pogodak, a u kojoj meri su gosti bili fokusirani na odbranu najbolje govori statistički podatak da su tokom čitavog susreta uputili samo jedan udarac i to van okvira gola.

Sa drge strane, Makabi je posle skromnog prvog poluvremena bio sve opasniji kako se utakica bližila kraju, ali je ključ za bedem rivala pronašao tek u osmom minutu sudijske nadoknade, a muke šampiona okončao je Biton.

Makabi posle 12 kola ima po pet pobeda i remija uz dva poraza. Sa druge strane, gostima je ovo peti meč u kojem su ostali praznih šaka.

Minimalnim trijumfom klub iz tel Aviva je upisao 14. uzastopnu pobedu protiv istog rivala, a Lirjat Šmona je poslednji put slavila 24. novembra 2014. godine otkad su ovi klubovi odigrali još 21 meč.



tagovi

Hapoel Kirjat ŠmonaMakabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara