Kris Vud (©Reuters)
Kris Vud (©Reuters)

Majstorska "podvala" Njukasla: Forest posle tri utakmice otkupio Krisa Vuda za 17.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.02.23. | 17:22

Iskusni napadač se neće vraćati na Sent Džejmsis park

Došao, odveo Njukasl u sigurnu luku i napustio ga posle godinu dana. Iako je u januaru otišao na pozajmicu, Kris Vud se neće vraćati na Sent Džejmsis park pošto će ga Notingem Forest otkupiti.

Engleski mediji pišu da se aktivirala klauzula iz ugovora dva kluba o pozajmici po kojoj je Forest u obavezi da otkupi 31-godišnjeg napadača za 17.000.000 evra. Posle tri utakmice! Toliko je Vud mečeva odigrao za Šumare od januarskog transfera.

Izabrane vesti

Još nije postigao gol za klub sa Siti Graunda niti je upisao asistenciju. Sve što je bilo potrebno da uradi je da počne tri utakmice, što je bio slučaj protiv Bornmuta, Lidsa i Fulama proteklog vikenda. Zaista nesvakidašnja klauzula koju je Njukasl uspeo da "podvali" Forestu i tako izvuče više od polovine novca koji je uložio u dovođenje napadača sa Novog Zelanda.

Vud je među Svrake stigao prošle zime za 30.000.000 evra iz Barnlija kao zamena za povređenog Kaluma Vilsona, i mada je postigao samo dva gola u drugom delu sezone, imao je značajnu ulogu u Njukaslovoj misiji opstanka u Premijer ligi. Od letos su ambicije kluba porasle, Vilson se oporavio od povrede, a pride je u tim stigao i Aleksander Isak pa se Vudova minutaža redukovala u jesenjem delu sezone. U Forestu je pak standardan, samo još da proradi.

Novozelanđanin je tokom 15-godišnjeg boravka u Engleskoj igrao za VBA, Barnsli, Brajton, Birmingem, Bristol Siti, Milvol, Lester, Ipsvič, Lids, Barnli i Njukasl pre nego što je stigao u Forest. U Premijer ligi je upisao 192 nastupa, postigao 54 i namestio sedam golova.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Kris VudNotingem ForestNjukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara