Lorenco Luka (Reuters)
Lorenco Luka (Reuters)

Majstori igre glavom! Udineze ponovo u zoni Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.10.24. | 20:32

Lorenco Luka najavio, Kinan Dejvis zapečatio poraz Kaljarija u Udinama

Drhtale su navijači Udinezea minulog kasnog proleća jer se njihov tim grčevito borio za opstanak. Preživele su Zebrete u Seriji A iako su uoči poslednje runde bile samo bod iznad zone ispadanja. A onda je letos klupsko rukovodstvo angažovalo Kostu Runjajića i Udineze je, uprkos odlascima Lazara Samardžića i Nehuena Peresa, postao tim čija je ambicija postala Evropa, a ne puki opstanak u društvu najboljih.

Posle četiri runde Udineze je bio lider Serije A, u naredne četiri čak tri puta gubio, ali je nakon otvaranja 9. kola i duela sa Kaljarijem na Friuliju, ponovo našao mesto u zoni Lige šampiona. Rutinska pobeda nad Sardima omogućila je domaćinu da bar na kratko preskoči Milan, izjednači se sa Juventusom i zauzme četvrto mesto na tabeli - 2:0.

Izabrane vesti

Ako se u Arsenalu diče epitetom onih što prekide najučinkovitije pretvaraju u golove, onda u Udinezeu stanuju majstori igre glavom! Niko u konkurenciji najbolji pet liga Evrope nije više puta tresao protivničke mreže glavom od Udinezea. A ekipa sa severa Italije večeras je to učinila peti put od starta sezone!

U završnici prvog poluvremena Runjajićevi puleni počeli su surovo da kažnjavaju dva žuta kartona Makundua iz prvih pola sata igre. Igrao se 38. minut kada je Hasan Kamara nacrtao loptu na trepavicu Lorencu Luki, a reprezentativac Italije je zakucao glavom iza leđa nekadašnjeg golmana, upravo Udinezea, Simonea Skufeta.

Držali su domaćini Kaljari na distanci, dozvolili timu sa Sardinje tek tri udarca ka golu za 90 i kusur minuta fudbala. Nijedan nije išao u okvir što dovoljno govori o šansama gostujućeg sastava. Udineze je bio brojčano nadmoćan i daleko konkretniji, a utakmicu je zatvorio u 78. minutu. Kinan Dejvis je autoritativnom završnicom došao do ligaškog prvenca u sezoni najajvivši prvi poraz Kaljarija posle tri utakmice.

Kroz pet dana, Udineze će imati šansu za novi skok na tabeli u sudaru sa fenjerašem Vencijom, a onda ga u novembru očekuju teži ispiti - Juventus i Atalanta.

SERIJA A – 9. KOLO

Petak

Udineze - Kaljari 2:0 (1:0)

/Luka 38, Dejvis 78/

20.45: (2,65) Torino (3,25) Komo (2,95)

Subota

15.00: (1,30) Napoli (5,20) Leče (11,0)

20.45: (1,40) Atalanta (4,80) Verona (7,75)

Nedelja

12.30: (2,25) Parma (3,50) Empoli (3,40)

15.00: Lacio - Đenova

15.00: Monca - Venecija

18.00: (1,80) Inter (3,65) Juventus (5,00)

20.45: Fjorentina - Roma

Odloženo

Bolonja - Milan

***Kvote su podložne promenama



tagovi

UdinezeLorenco LukaKaljari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara