Majkl (©Reuters)
Majkl (©Reuters)

Majkl se vratio golom, sin uspešno odmenio tatu Titea

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 03:36

Nekadašnji selektor Brazila nije mogao da vodi tim zbog zdravstvenih problema, ali se to nije odrazilo na rezultat protiv Red Bul Bragantina - 2:1

Morao je Flamengo protiv Red Bul Bragantina u 24. kolu brazilske Serije A da nastupi bez svog trenera Titea, međutim, nije se to odrazilo na rezultat. Domaćini su slavili sa 2:1 i ostali u trci za titulu.

Zbog zdravstvenih problema umesto nekadašnjeg selektora Brazila na klupi je bio njegov sin, inače prvi pomoćnik, Mateuš Bakši, koji je na raspolaganju imao povratnika u klub - 28-godišnjeg vezistu Majkla. Nakon tri sezone u Al Hilalu iz Saudijske Arabije član šampionske generacije Flamenga iz 2020. ponovo je obukao crveno-crni dres, a povratnički debi ukrasio je golom.

Izabrane vesti

Odlično je glavom u padu šutirao Majkl u 16. minutu i pogodio za vođstvo svog tima. Gosti su uspeli da izjednače preko Mendeza u 57, ali je samo dva minuta kasnije nespretno reagovao Raul i komičnim golom vratio prednost Flamengu. Umeli su domaćini u nastavku meča da sačuvaju gol više i upišu 13. pobedu iz 23 meča, a prvu nakon samo jednog boda u prethodna tri kola.

Flamengo je sada prišao na četiri boda manje od vodeće Fortaleze i ponovo je konkurentan u borbi za trofej. Bragantino je 14. na tabeli sa pet mečeva bez pobede i samo dva osvojena boda u njima. Moraće u jednom od klubova koje sponzoriše kompanija Red Bul dobro da zapnu u narednim nedeljama kako bi sačuvali status prvoligaša.


BRAZIL 1 – 24. KOLO

Nedelja

Amerika Mineiro – Fluminense 0:2 (0:1)

/Serna 23, Arijas 59/

Baija – Botafogo 0:0

Krisijuma – Gremio 0:1 (0:0)

/Monsalve 86/

Fortaleza – Korintijans 1:0 (0:0)

/Pikaču 77/

Sao Paulo - Vitorija 2:1 (2:0)

/Vilijam 6, Erik 30 - Alerando 62 pen/

Internasional - Kruzeiro 1:0 (0:0)

/Bore 70/

Ponedeljak

Flamengo - Bragantino 2:1 (1:0)

/Majkl 16, Raul 59 ag - Mendez 57/

Vasko da Gama - Atletiko (P) u toku



tagovi

FlamengoBrazil 1Tite

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara