Cirbes (© Star sport)
Cirbes (© Star sport)

Majk Cirbes ide u Benfiku

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.08.22. | 17:31

Ugovor na godinu dana

Završio se i treći mandat Majka Cirbesa u Crvenoj zvezdi. Vreme je za novu avanturu van Beograda. Po svoj prilici u – Portugalu.

Prema informacijama specijalizovanih košarkaških sajtova, nemački centar je utanačio detalje saradnje sa Benfikom i trebalo bi narednih dana da doputuje u Lisabon na potpis ugovora. Biće oročen na jednu sezonu, u koju 32-godišnji igrač stiže pošto mu je istekao ugovor sa crveno-belima.

Izabrane vesti

Cirbes bi u novoj sredini trebalo da donese iskustvo igranja na najvišem nivou, tokom karijere se šest puta takmičio u Evroligi i pet puta u Evrokupu. Osim Zvezdinog, nosio je dresove Makabija iz Tel Aviva, Bajerna, Cedevite i Bambera, jedino što su u Portugalu malo zabrinuti zbog učestalih povreda, koje su ga mučile i u prethodnom ciklusu pod palicom Dejana Radonjića, na parketima ABA lige, prosečno beležio 10,5 minuta i na njima beležio 4,9 poena po utakmici.

Inače, Benfika je najtrofejniji košarkaški klub u Portugalu, osvojila je 28 titula i 22 kupa, a ovog leta se vratila na šampionski tron prvi put posle pet godina, tako što je u finalu plej-ofa bila bolja od Porta, ukupnim rezultatom 3:1.


tagovi

Majk CirbesABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara