Andrija Majdevac (©Starsport)
Andrija Majdevac (©Starsport)

Majdevac pred povratkom u Srbiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.01.24. | 15:35

Želja Napretka za vreme letnjeg prelaznog roka pred vratima kluba šest meseci kasnije

Čim je stupio na mesto sportskog direktora Čarapana, Mladen Dodić je izjavio da mu je jedna od najvećih želja da pod Bagdalu vrati Andriju Majdevcu, koji je u tim trenucima blistao u dresu Novog Pazara.

Rođeni Kruševljanin ipak je dobio mnogo unosniju ponudu iz Mađarske i potpisao za Debrecin. Međutim, u timu koga sa klupe predvodi naš trener, Srđan Blagojević, napadač nije zabeležio zapaženu minutažu ove jeseni, na terenu je proveo tek 172 minuta podeljenih na 10 mečeva, a bio je starter samo na utakmici Kupa protiv Đera i nijednom se nije upisao u strelce, te se za Napredak pojavila nova šansa za povratak izdanka kluba, koju će, prema svemu sudeći, Čarapani ovog januara iskoristiti.

Izabrane vesti

U klubu očekuju da Majdevac sa početkom priprema Napretka stigne pod Bagdalu kao pozajmljeni fudbaler iz petoplasiranog tima mađarskog šampionata. Biće to povratak dvadesetšestogišnjeg špica na mesto uspeha, Mozzart Bet Superligu, s obzirom da je prošle sezone odigrao možda i najbolje mesece u karijeri u sastavu Novog Pazara, kada je na 30 utakmica upisao 12 golova, uz tri asistencije. S tim da bi sada došao u klub u kojem je upisao prve fudbalske korake.

Majdevac je karijeru započeo u Napretku (u tim trenucima bio na pozajmicama u Temniću iz Varvarina i Dinamu iz Vranja), te preko Inđije stigao do prvog inostranog transfera u Balzan sa Malte, a nakon njega je dve godine proveo na Kipru, u dresovima AEL - a i Etnikosa, pre nego što se ponovo našao u našem šampionatu, u Novom Pazaru.

Letos je bio pred odlaskom u turski Konjaspor, našao se u dresu Debrecina, a samo nekoliko meseci kasnije trebalo bi, uz Milana Bojovića, ponovo da bude jedan od najjačih aduta tima Vladimira Gaćinovića, s obzirom da je iskusni stručnjak prethodne jeseni vodio Novi Pazar.



tagovi

Andrija MajdevacNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara