©AFP
©AFP

Majami u seriji - četvrta utakmica bez Mesija i četvrta pobeda

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 03:35

Inter slavio u gostima Šarlotu (2:1)

Dolaskom Lionela Mesija Inter Majami je praktično preko noći stekao pobednički mentalitet i istakao kandidaturu za tron već u prvoj sezoni u kojoj je Argentinac član tima od prvog kola, međutim Flmingosi nisu samo njihov najpoznatiji igrač.

Uspeo je jedan od najboljih fudbalera današnjice da promeni mentalitet Inter Majamija u prvih nekoliko meseci boravka u Sjedinjenim Američkim Državama te je ekipa novu sezonu dočekala sa najvišim ambicijama, koje je opravdala dosadašnjim rezultatima usled kojih trenutno zauzima lidersku poziciju na Istoku.

Izabrane vesti

Ipak, da Majami nije samo Mesi potvrdile su igre Intera u prethodnih nekoliko nedelja, odnosno od odlaska Argentinca na turnir Kopa Amerika sa reprezentacijom. Dok se Gaučosi bore za kontinentalni tron, Mesijevi saigrači su režirali impresivnu seriju od četiri pobede, a poslednju u nizu ostvarili su u gostima Šarlotu (2:1).

Vodeći gol za goste postigao je Robert Tejlor u 30. minutu posle odlične akcije po levom krilu, ali je radost Intera trajala samo 11 minuta i pokvario je pogotkom za izjednačenje Patrik Agjemang iz kontre u kojoj je sam osvojio loptu na sredini terena, pretrčao čitavu protivničku polovinu i matirao Kahlinu.

Rezultat iz završnice prvog dela igre ostao je na snazi sve do 86. minuta, a pobedu ekipe iz Majamija potpisao je Bendžamin Kremaski. Mladi fudbaler je drugi gol u sezoni postigao na asistenciju Gresela sa desnog boka i tako održao korak u trci sa Sinsinatijem koji je večeras savladao Di Si Junajted i sa 45 bodova ostao na minus dva u odnosu na lidera konferencije.

Istovremeno, do dragocena tri boda na Istoku stigao je Njujork Siti pobedivši Montreal 2:0 golovima Alonsa Martineza, a doprinos u pobedi domaćina dao je i srpski štoper Strahinja Tanasijević koji je odigrao drugo poluvreme. Drugi srpski fudbaler u redovima Njujorka, Jovan Mijatović je utakmicu proveo na klupi.



tagovi

MLSInter MajamiLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara