Fudbaleri Madervela (©Reuters)
Fudbaleri Madervela (©Reuters)

Madervel sa oporavljenim vezistom i golmanom opet napada treće mesto

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.08.20. | 12:59

Čelični jači nego prošle sezone. Stigao napadač iz Vigana, oporavili se Dejvid Turnbul i Trevor Karson

U subotu je počeo šampionat Škotske. Očekivano, Seltik je krenuo furiozno protiv Hamiltona i najavio kandidaturu za 10. uzatopnu titulu, dok je najveći rival Rendžers slavio minimalno u Aberdinu. Poslednji meč premijernog kola igra se u Dingvolu. Ros Kaunti dočekuje Madervel koji je imao odličnu prošlu sezone kada je bio treći i izborio plasman u kvalifiakacije za Ligu Evrope posle pet godina posta. Gosti su favoriti.

Može li Madervel da ponovi prošlogodišnji uspeh? Ključna stvar za Čelične biće forma Dejvida Turnbula, koji se oporavio od teške povrede kolena. Madervel će se osećati kao da je potpisao novog igrača fantastičnog potencijala, jer mladi vezista je prošlog leta bio na pragu prelaska u Seltik za oko 3.500.000 evra, kad je otkriveno da mora na operaciju kolena.

Izabrane vesti

Vredno je podsetiti se njegovog uticaja u sezoni 2018/2019 - odlučujući pogoci u utakmicama protiv Sent Mirena, Dandija, Hibernijana, Hartsa, Hamiltona i Livingstona. Čak 15 ligaških golova, 16 u svim takmičenjima, i pet prvenstvenih asistencija za tim koji je završio na osmom mestu. Dakle, ukoliko se Turnbul vrati na taj nivo, nema zime za Madervel.

Na pozajmicu iz Vigana u Madervel je stigao napadač Kalum Lang i on bi trebalo da startuje večeras. Očekuje se da će posle teške povrede među stative gostiju da stane reprezentativac Severne Irske Trevor Karson. Irski levi bek Džek Kerol neće igrati za Madervel zbog povrede, kao ni njegov zemljak Čarls Dan.

Za Ros Kaunti će da debituje golman Ros Dohan koji je došao na pozajmicu iz Seltika. Za domaćina na startu sezone neće biti Džoa Čalmersa i Toma Grivostija. Prošle sezone u međusobnim susretima, Madervel je pobedio dva puta, a Ros Kaunti jednom.

ŠKOTSKA 1 - 1. KOLO

Subota

Aberdin - Rendžers 0:1 (0:1)

Dandi Junajted - Sent Džonston 1:1 (1:0)

Hibernijan - Kilmarnok 2:1 (2:1)

Sent Miren - Livingston 1:0 (1:0)

Nedelja

Seltik – Hamilton 5:1 (2:1)

Ponedeljak

20.45: (3,70) Ros Kaunti (3,40) Madervel (2,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Škotska 1ŠkotskaMadervelRos Kaunti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara