Mađarska preživela: Azerima poništen gol u sudijskoj nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.19. | 19:43

Severni susedi bolji od Azerbejdžana – 1:0

Mađarska se vratila posle katastrofe u Splitu. Tim Marka Rosija pobedio je u, vrlo verovatno, najvažnijem meču dosadašnjeg toka kvalifikacija. Pred 12 hiljada ljudi u Budimpešti, pao je Azerbejdžan, pa je mađarski san o novom učešću na Prvenstvu Evrope nastavio da živi.

Mađari su prišli Hrvatskoj na bod, prestigli Slovačku i Vels, i sada na miru mogu da čekaju ishod duela iz Kardifa posle kojeg će mnogo toga biti jasnije. Našim severnim susedima ostao je samo još jedan meč u ovim kvalifikacijama, i deluje da bi sami mogli da odrede sudbinu u novembru kada gostuju u Velsu.

Izabrane vesti

Mađarska je odigrala  tešžak psihološki meč, znajći da nema pravo na grešku. Azerbejdžan ne pripada ni društvu prosečnih evropskih selekcija, ali ume da bude nezgodan. Posebno kada u defanzivnom rovu čeka šansu. I tim hrvatskog stručnjaka Nikole Jurčevića definitivno je mogao da zaprži čorbu Mađarskoj. Pri minimalnom vođstvu domaćina u zaostavnom vremenu štoper gostiju Mustafadze je uspeo da pokupi jedan odbitak i pogodi mrežu Mađara. Počeli su svi na stadionu da se hvataju za glavu, ali je na intervenciju pomoćnika Holanđanin Higler ponipštio pogodak zbog navodnog igranja rukom. Vrlo diskutabilna odluka. 

Mađarima je pao kamen sa srca već u desetom minutu. Levi bek solunskog Arisa Mihalji Korhuti napravio je potez karijere. On je posle kornera sačekao odbijnu loptu na 30 metara od gola Azera. Nije mnogo oklevao, šutirao je iz prve i pogodio centar mete. Bio je to savršen udarac koji je završio u daljem uglu gostiju.

Jesu Mađari imali u nastavku više od igre. Imali su i više konkretnih pokušaja. Međutim, Italijan Marko Rosi je odlučio da ne rizikuje previše. Mađari su do pomenutog poništenog gola rutinski branili prednost. Na kraju su iščupali pobedu... 

GRUPA E

Nedelja

Mađarska - Azerbejdžan 1:0 (1:0)
/Korhuti 10/
20.45:  (3,25) Vels   (3,10)  Hrvatska  (2,35) 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara