Foto: AFP
Foto: AFP

Lukas Nmeča, Anderlehtovo oružje za Šarlrou

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 13:47

Pozajmljeni fudbaler Mančester Sitija već ima devet golova na 14 utkamica, velikan iz Brisela u slučaju pobede preskače Zebre na tabeli

Opaka konkurencija vlada u belgijskoj Župiler Pro ligi, naročito kada se baci pogled na gornji deo tabele. Zgusnuto je od druge do osme pozicije gde sedam timova staje u svega šest bodova. Upravo se u toj zoni nalaze Sporting Šarlroa i Anderleht koji će večeras (20.45) ukrstiti koplja u 17. kolu domaćeg šampionata.

Oba rivala upisala su maksimalan broj pobeda u poslednje dve runde i imaju identičnu ambiciju – da novim trijumfom nastave poteru za liderom Klub Brižom koji im beži šest bodova. Zebre imaju bod više od Anderlehta koji ih je pobeđivao četiri puta u poslednjih šest međusobnih duela. Zanimljivo je to da ekipe posle 16. rundi imaju gotovo identičan učinak i gol razliku, s tim da je velikan iz Brisela sa osam nerešenih ishoda kralj remija u Belgiji, dok je Šarlroa remizirao samo tri puta, ali je češće gubio.

Izabrane vesti

Ljubičasto-beli su ovog leta napravili ozbiljan pogodak dovođenjem Lukasa Nmeče na jednogodišnju pozajmicu iz rezervnog tima Mančester Sitija. Momak rođen u Hamburgu je u premijernoj sezoni nekog elitnog ranga, iako Belgija činjenica je, ne spada u krem evropskih fudbalskih liga, uspeo je već da se domogne brojke od devet golova na 14 utakmica i pozicionira sebe pri vrhu liste strelaca. Uz to, protivničke mreže trese na svaka 132 minuta. Toliko je oduševio da čelnici Anderlehta planiraju da po završetku sezone ugovore novu pozajmicu. Sam fudbaler ne bi imao ništa protiv, ali čeka da vidi da li će se ljubičasto-beli plasirati u Evropu.

Sa druge strane, napadačka snaga Šarlroe ove sezone leži u Jamajčaninu Šamaru Nikolsonu i Kavehu Rezaiju. Obojica su postigli po šest pogodaka, međutim domaćin će morati bez povređenog Iranca da juri bodove protiv ubedljivo najtrofejnijeg kluba u državi.

Poslednji put kada su se sastali nije bilo pogodaka, ali pre toga su u šest uzastopnih navrata oba tima postizala bar po gol. Moglo bi ovo da bude još jedno poprilično neugodno gostovanje za Anderleht koji nikako da uhvati zalet van stadiona Konstant Vanden Štok. Na osam izleta ove sezone puleni Vensana Kompanija smogli su snage za svega dve pobede, četiri puta su igrali nerešeno i gubili su od Beršota i Klub Briža. Šarlroa nije mnogo ubedljiviji na domaćem terenu, gde je savršeno počeo sezonu sa tri pobede, ali je u narednih pet utakmica čak tri puta poražen uz po jednu pobedu i remi.


tagovi

ŠarlroaAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara