Robi je nikada bolje, smanjio je i cigarete

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.03.20. | 10:26

“Živimo već 15 dana u sportskom centru Kajzerija, imamo sve, osim što ne možemo da mrdnemo”, raportira za MOZZART Sport iz Anadolije Boban Bajković

Trijumf nad Malatijom, pre toga i Geztepom, probudili su san navijača Kajzerija da mogu i pored katastrofalnih rezultata u prvom delu sezone da očekuju opstanaku u turskoj eliti. Legendarni jugoslovenski as Robert Prosinečki prihvatio se Sizifovskog posla, uspeo da se primakne crti spasa, ali je usled pandemije virusa korona fudbal u Turskoj, kao i većini evropskih zemalja, stao. Bez garancija da će se aktuelna sezona nastaviti.

Nada se srpsko-hrvatska družina koju pored Roberta Prosinečkog čine Boban Bajković i Dragan Spasić da će dobiti šansu da nastavi započet posao. A to tada Žuti sa saradnicima dane provodi na identičan način. Stručni štab i igrači Kajzerija su već 15 dana u klupskom trening kampu kako bi izbegli mogućnost da se zaraze virusom korona.
“Ovde smo već dugo. U klupskom trening kampu imamo bukvalno sve, osim što ne možemo da izađemo, niti nam bilo ko dolazi. Jeste malo sve to teško, pre svega na psihološkom planu, ali mora tako. Klub ne želi ništa da prepusti slučaju. I ovde je situacija dramatična. Nadamo se svi da će ovo proći i da će se sezona privesti kraju. Mada je neizvesnost velika. Verujemo da će za mesec dana sve biti kako treba. Slušamo vesti, mnogo vremena provodimo na internetu, čekamo stav turske federacije”, raportira iz turske pomoćnik Roberta Prosinečkog, Boban Bajković.

Izabrane vesti

Kada je jedan od Zvezdinih besmrtnika odlučio da se vrati u Tursku, mnogi su smatrali da je je izvršio trenersko samoubistvo. Kajzeri je bio zakucan za dno turske lige, ekipa u blagom rasulu, fizički i psihički ubijena. Međutim, deset osvojenih bodova iz pet poslednjih mečeva značajno su uvećali šanse tima iz Anadolije.
“Za nas je prekid došao u najgorem mogućem trenutku. Pokrenuli smo tim. Znao je Robi šta ga čeka, ali je imao već iskustvo iz Turske. Poznaje ovaj klub, način funkcionisanja. I gledao je optimistično na budućnost. Spremali smo se za duel sa Genčlerom. Da smo to odigrali i pobedili bili bismo mnogo blizu cilja. Ali iluzorno je sada razmišljati o fudbalu i sportu. Neka ovo sve prođe. Moja porodica je u Srbiji, Robijeva u Hrvatskoj. Tamo je situacija još alarmantnija”.

I pre izloacije zbog pandemije virusa korona Robert Prosinečki je bio poznat kao čovek koga ne drži mesto. Međutim, Boban Bajković tvrdi da legendarni as dobro podnosi pauzu i ograničeno kretanje.
“Robi je nikad bolje (smeh prim.aut.)! Šalim se malo, ali činimo sve kako bismo se zaštitili od potencijalne zaraze. Eto, šef je smanjio cigarete i to značajno...Ne kažem to zbog toga što će ove moje reči biti u srpskim medijima. Nego je stvarno tako...”


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara