Romelu Lukau (©Reuters)
Romelu Lukau (©Reuters)

Lukaku stiže podno Vezuva bez obzira na Osimena

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.08.24. | 13:15

Izgleda da je Konte uspeo da ubedi De Laurentisa

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentis ozbiljno razmatra mogućnost da izađe u susret svom treneru Antoniju Konteu i odigra još jedan hazarderski potez: dovede Lukakua u Napoli sa Viktorom Osimenom i dalje u Kastel Volturnu.

De Laurentis je ozbiljno shvatio lamentiranja Kontea da nije normalno da sedam dana pre početka šampionata on i dalje nema centarfora startera u timu. Istovremeno je postalo jasno da Osimena više nećemo videti u dresu Napolija. U takvoj postavci stvari De Laurentis mora da rizikuje, nadajući se da će uspeti da proda Osimena u poslednjim danima prelaznog roka.

Izabrane vesti

Napoli je već spremio ponudu za Lukakua: trogodišnji ugovor sa neto platom od 6.000.000 evra plus bonusi. Imajući u vidu da je Lukaku u Romi zaradio 7.500.000 evra plus bonusi jasno je da Big Rom mora da privhati manju platu da bi došao u Napolju. Iz okruženja Lukakua stižu uveravanja da je on spreman da napravi taj korak jer je želja da radi ponovo sa Konteom toliko jaka, a finansijski deo bi bio kompenzovan kroz trogodišnji, a ne dvogodišnji ugovor, budući da mu aktuelni sa Čelsijem ističe u 2026.

Kad se dogovori sa Lukakuom, De Laurentisa čeka teži deo posla, pronaći kompromis sa Čelsijem. Raskidna klauzula Lukakua iznosi 43.000.000 evra, Čelsi traži manje, 35.000.000, dok Napoli, zasada nije spremen da ponudi više od 25.000.000. U takvoj konstelaciji, najlogičniji kompromis bi bio da se razlika između tražene i ponuđene cene pokrije sa bonusima od kojih bi neki bili jednostavni, neki srednje teški, a neki izazovni, tako bi svako poneo deo poslovnog rizika operacije.

U međuvremenu Lukaku se čuje regularno sa Konteom i trenira individualno kao nikada pre jer želi da bude u top kondiciji kada stigne poziv iz Napulja i avionska karta u jednom smeru.


tagovi

Serija ALetnji prelazni rok 2024NapoliRomelu LukakuViktor Osimen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara