Romelu Lukaku pre 13 godina u dresu Anderlehta (©AFP)
Romelu Lukaku pre 13 godina u dresu Anderlehta (©AFP)

Lukaku najavio povratak u Anderleht

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.10.24. | 12:44

Posrnuli velikan belgijskog fudbala će zauvek biti najveća ljubav snažnog centarfora

Pet godina je Romelu Lukaku bio član Anderlehta, od toga je samo dve proveo u prvom timu Ljubičastih. Ipak, bilo je to u najvažnijem periodu života kasnije veoma uspešnog i trofejnog fudbalera, pa će briselski velikan zauvek ostati najveća ljubav sadašnjeg centarfora Napolija. Tolika, da je Lukaku obećao da će se vratiti.

I to ne pred kraj karijere, kada više ne bude pojačanje. Gostujući u podkastu „Kulkast SportLukaku je istakao da planira da mu sledeći klub bude Anderleht. Sad, kada će tačno do tog transfera eventualno da dođe nepoznanica je, pošto je letos potpisao ugovor sa Napolijem do leta 2027. godine, ali 31-godišnji centarfor smatra da bi to moglo da se desi i ranije nego što se Belgijanci nadaju.

Izabrane vesti

Povratak? To će se definitivno desiti. Želim da još uvek igram solidno, da mogu da se takmičim. Recimo, ako se vratim kroz dve godine i mi izgubimo utakmicu biću veoma ljut“, kazao je Lukaku.

Nedavno, prošle nedelje, bio je gost na Anderlehtovom Loto Parku. Kada je kročio na teren dobio je ovacije od navijača.

Zaplakao sam. Mnogo toga je prošlo kroz moju glavu. Još otkad sam imao šest godina sanjao sam da igram pred tim navijačima. Sve mi se vratilo, moj debi u prvom timu, prvi gol, moji roditelji među navijačima na tribinama… Iskreno, Anderleht mi je pomogao, spasao mi je porodicu. Anderlehtovi nnavijači su mi pružili ljubav, zgrabili su me za čitav život. Zato, vratiću se, ali dok sam još uvek na nivou. Ne želim da dođem samo da bih završio karijeru. Kao Simon Minjole, da vratim klubu titulu. Nemam nameru da se vratim, pa da ljudi pričaju kako sam propao“, poručio je Lukaku.


20.45: (6,50) Bershot (4,40) Anderleht (1,50)


No, proteći će još mnogo vode rekom Senom kroz Brisel pre nego što navijači Anderlehta ponovo vide dugogodišnjeg reprezentativca Belgije u ljubičastom ili belom dresu. To je možda budućnost, ali sadašnjost najtrofejnijeg kluba te zemlje baš i nije najsjajnija.

Poslednja, 34. titula osvojena je još 2017. godine, a od tada u vitrine nije unet više nijedan trofej. Čak ni iz kupa. Iako su Ljubičasti i dalje finansijski moćan i uticajan klub, na terenu poslednjih godina ne uspeva da izbori bolji plasman u ligi čak ni od svog gradskog rivala Union Sen Žiloaza.

Posle 10 kola u novoj sezoni nalazi se na četvrtoj poziciji sa 17 poena, pet manje od lidera Genka. Mada, položaj na tabeli u ovoj fazi takmičenja nije od presudnog značaja, pošto se posle 30. kola dele bodovi, pa je suštinski najbitnije zauzeti neko od prvih šest mesta.

Kako je konkurencija ogromna, Anderlehtu je najvažnije da ne gubi bodove protiv slabijih ekipa. Poput novog prvoligaša Bershota, kojem gostuje ovog petka od 20.45 časova na otvaranju 11. kola. Bershot je jedini tim u ligi bez ijednog trijumfa, osvojio je samo dva poena i ubedljivo je poslednji na tabeli. Ekipa koja se bori za tron ne sme da gubi bodove protiv takvog rivala.

Međutim, koliko je Anderleht loše krenuo u ovu sezonu najbolje pokazuje podatak da je sredinom septembra smenio trenera. Brajan Rimer je dobio otkaz, zamenio ga je njegov pomoćnik David Iber kao privremeno rešenje, a kako je podigao ekipu u te tri nedelje koliko je vodio ekipu kao vršilac dužnosti, nedavno je potpisao i dugoročan ugovor.

Ako nastavi uzlaznom putanjom možda Iber i dočeka Lukakua, pošto Anderleht nije klub koji voli često da menja trenere.


------------------------------

Sve utakmice Župiler Pro lige možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------


BELGIJA 1 – 11. KOLO

Petak

20.45: (6,50) Bershot (4,40) Anderleht (1,50)

Subota

16.00: (4,40) Vesterlo (3,70) Klub Briž (1,80)

18.15: (1,80) Serkl Briž (3,50) Dender (4,20)

20.45: (1,70) Union Sen Žiloaz (3,60) Gent (5,30)

Nedelja

13.30: (1,40) Genk (4,80) Sint Trojden (7,75)

16.00: (3,20) Leven (3,40) Antverpen (2,25)

18.30: (3,30) Standard Lijež (3,30) Šarlroa (2,25)

19.15: (1,75) Mehelen (3,60) Kortrajk (4,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Romelu LukakuAnderlehtBeršot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara