Procurila nova ideja: Skraćene kvalifikacije, Zvezda jednu rundu do Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.05.20. | 12:03

Tako bar piše britanski Tajms

Srpski klubovi dobili su preliminari plan kvalifikacija za evropska takmičenja u novoj sezoni. Čitali ste već na našem portalu da bi Crvena zvezda i Partizan, trebalo da startuju na međunarodnoj sceni u prvoj polovini avgusta, te da bi do 15. septembra krčili put ka Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Međutim, londonski Tajms došao je do novih saznanja, odnosno ideje u kojoj se priča u sedištu UEFA. Zbog manjka termina i neizvesnosti koja vlada oko završnice ovogodišnje Lige šampiona i Lige Evrope, evropska kuća fudbala, prema pisanju britanskog medija, ozbiljno razmatra da skrati proces kvalifikacija.

Izabrane vesti

Jedan od predloga je da se igra samo jedan meč na terenu tima sa boljim koeficijentom. Takođe, postoji i druga, vrlo zanimljiva opcija kada je reč o putu za Ligu šampiona.

Naime, Tajms je došao do saznanja da bi mogla da se odigra samo plej-of runda. I to sa 12 predstavnika zemalja koji nemaju tim u grupnoj fazi Lige šampiona.

 Srbija je u toj kategoriji pošto trenutno zauzima 19. mesto na UEFA listi sa koeficjentom 25,5.

Crvena zvezda je trenutno najbliža mestu u Ligi šampiona. Timu sa Marakane nedostaje samo jedna pobeda u preostalih četiri kola kako bi osigurao šampionski pehar.

Ukoliko crveno-beli to ostvare morali bi da uklone samo jednu prepreku ka trećem uzastopnom učešću u Ligi šampiona. Za potencijalne rivale imali bi šampione Austrije, Danske, Škotske, Češke, Kipra, Grčke, Švajcarske, Hrvatske, Švedske, Norveške i Izraela.

Tajms dodaje da bi pomenuti mečeve bili odigrani na neutralnom terenu.

Naravno, moguće je da je ovo samo jedna od ideja i da neće zaživeti u praksi. Čeka se novi sastanak UEFA. 


tagovi

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara