Luka Jović (Reuters)
Luka Jović (Reuters)

Luka Jović nije srećan, gleda ka Rusiji

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 16:10

Srpski napadač bi mogao uskoro da napusti Milan

Otišao je prvi špic Olivje Žiru, ali situacija za Luku Jovića u Milanu se neće promeniti nabolje. Štaviše, mogla bi samo nagore... I zato bi Srbin do kraja letnjeg prelaznog roka mogao da napusti Milan.

Poslednje vesti sa Apenina glase da Jović razmišlja o odlasku iz Milana i da gleda ka Rusiji gde je Zenit moguća opcija. Osim što bi imao ulogu zvezde i prvog špica, verovatno bi i finansijski bolje prošao nego u Milanu gde trenutno zarađuje 1.300.000 evra neto godišnje.

Izabrane vesti

Milan je nedavno iskoristio mogućnost da unilaterlano aktivira klauzulu i produži Jovićev ugovor na godinu dana. Što ne znači da Srbin nije na prodaju.

Rosoneri su dogovorili transfer Alvara Morate koji će biti prvi špic. Milanovi čelnici su danas doputovali u Madrid kako bi aktivirali Moratinu klauzulu od 13.000.000 evra. Španac će biti prva opcija, ali Rosoneri žele još jednog napadača. Izbog novog trenera Fonseke je Tejmi Abraham iz Rome ali to je trenutno teško izvodljiva opcija. U igru su i opcije poput Filkruga i Lukakua, mada Englez ostaje glavna želja.

U tom scenariju bi Joviću bila namenjena uloga trećeg napadača i jasno je zašto Srbin razmišlja o odlasku. Zenit je već poslao signale da je zainteresovan. Pogotovo što je prvi napadač Mateo Kasijera na izlaznim vratima jer je za njega zainteresovana gomila klubova sa zapada Evrope među kojima i lisabonski Sporting. Odlaskom Kasijere bi ostala rupa u napadu Zenita, ali i prostor u klupskoj kasi za jak ugovor.

S obzirom da u Rusiju zbog političke situacije uglavnom idu Južnoamerikanci i Balkanci, Zenitu su opcije sužene i teško će naći bolji opciju od Jovića. Iz sportskog ugla bi to verovatno bio korak unazad za srpskog napadača, ali iz finansijskog svakako korak napred.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Luka Jović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara