Tomazi: Odložite start EP; Čeferin: Sve će biti u redu

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.03.20. | 21:01

Nema više rukovanja pre početka meča, a dezinfikuju se i - mikrofoni

Ako je suditi po ponašanju fudbalskih glavešina širom Evrope, situacija sa Korona virusom je vrlo ozbiljna i veliko je pitanje kako će se sezona širom kontinenta završiti.

Mečevi u nekim zemljama su već odloženi, u nekima će se igrati bez publike, kao što je slučaj i sa utakmicama Lige šampiona između Valensije i Atalante i Lige Evrope između Intera i Hetafea.

Izabrane vesti

Sve glasnije se čuju glasine da bi mogao da se pomeri i početak Evropskog prvenstva, koje bi trebalo da krene 12. juna. Zagovornik te ideje, prvi koji je jasno i glasno izašao sa tim stavom je Damijano Tomazi, predsednik udružena italijanskih fudbalera i nekadašnji as Rome.
UEFA bi morala da razmotri opciju odlaganja Evropskog prvenstva, da bi time dala vremena nacionalnim ligama da se završe. Korona virus nije samo italijanski problem. Utakmice Serije A će se nastaviti pred praznim tribinama, ali moramo da vodimo računa i o fudbalerima“, poručio je Tomazi.

Međutim, iz UEFA se čuju drugačiji tonovi. Prvi čovek Evropske kuće fudbala Aleksander Čeferin je ubeđen da neće biti razloga da se start EP pomera.
Jasno je da je u pitanju ozbiljan problem. Ovo mora da nam bude najvažnija stvar, ali bez obzira na sve – optimista sam. I dalje smatram da će sve biti pod kontrolom pre nego što Evropsko prvenstvo počne. Ne brinite“, istakao je Čeferin.

Što se tiče Srbije, pitanje je da li će se igrati baraž Lige nacija sa Norveškom 26. marta. U toj zemlji je registrovano do danas više od 80 zaraženih. Trebalo bi u istom terminu, u toj reprezentativnoj pauzi, da se igra mnoštvo prijateljskih utakmica. U Nirnbergu bi trebalo da se sastanu Nemačka i Italija, ali kruže informacije da je gradonačelnik zatražio da se utakmica otkaže!

I dok se priča uglavnom o zaštiti navijača, o sprečavanju masovnih okupljanja, poneko misli i na fudbalere. Tako su donete mere da je igračima zabranjeno uobičajeno rukovanje pre početka utakmica, potom ne smeju više da piju vodu iz iste flašice, a moraće čak i mikrofoni da se dezinfikuju između izjava dvojice aktera utakmice...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara