Luka Ilić (©TSC)
Luka Ilić (©TSC)

Luka Ilić posle Sitija i Troe u Bačkoj Topoli – TSC plaća 10 odsto godišnje plate

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 10:13

Stigao je bivši igrač Crvene zvezde

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Dan nakon što je doveden Nikola Čolić iz Čukaričkog realizovan je još jedan dugo očekivani transfer u Bačkoj Topoli. Luka Ilića – što je Mozzart Sport najavio još sredinom jula - bivši prvotimac Crvene zvezde, koji je bio pod ugovorom i sa Mančester sitijem, novi j igrač TSC-a.

Izabrane vesti

Stariji brat Veroninog Ivana Ilić igra na poziciji ofanzivnog veziste, a može da pokrije i mesta po krilu pa će TSC imati žestoku konkurenciju u napadu. U Topolu stiže na pozajmicu iz francuskog Troa, još jednog kluba u sistemu Siti fudbal grupe.

Tamo je prešao zimus, ali u Francuskoj nije odigrao ni munut.

Ilić je rođen u Nišu 1999. i prve fudbalske korake je napravio u klubu Real Niš odakle odlazi u Crvenu zvezdu. On i rođeni brat Ivan su 2017. u paketu prešli u Mančester siti za 5.000.000 evra. Nažalost, za Građane nisu stigli da zaigraju već su slati na pozajmice. Luka se tako kalio u Holandiji u redovima Tventea i NAC Brede, a u januaru ove godine je postao član francuskog Troe za koji nije stigao da debituje.

On je ukupno deveto pojačanje za tim iz Bačke Topole ovog leta. U TSC dolazi na pozajmicu od godinu dana s tim što će klub iz Srbije plaćati 10% njegove godišnje zarade koja iznosi 600.000 evra.

Priliku da debituje imaće već u subotu kada u okviru 11. kola Mozzart Bet Super lige TSC dočekuje ekipu Kolubare.



tagovi

Luka IlićLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara