Luka Ilić (©Starsport)
Luka Ilić (©Starsport)

Luka Ilić opet na Marakani: Dugo sam razmišljao o ovom danu; zbog TSC-a broj 32

Vreme čitanja: 4min | uto. 28.05.24. | 14:38

Posle šest godina mladi Nišlija ponovo u crveno-beloj opremi; ugovor na četiri godine

Stasavajući kroz mlađe kategorije Crvene zvezde braća Ilić privlačili su veliku pažnju fudbalske javnosti u Srbiji. Pričalo se o dečacima iz Niša kao vanserijskim talentima, a Crvena zvezda je polagala velike nade u njih. Ivanov i Lukin potencijal, ipak, nije promakao skautima Mančester Sitija koji su ih 2017. godine još kao tinejdžere kaparisali za 5.000.000 evra i procente od naredne prodaje. Ostavio ih je Siti na pozajmici u Beogradu za sezonu 2017/18, tokom koje je Luka odigrao 16 utakmica i dao dva gola, nakon čega je usledio rastanak. Bili su braća ponovo zajedno u holandskoj Bredi, a onda su im se putevi razdvojili. Mlađi Ivan sreću je pronašao u Italiji, gde je kao igrač Verone i Torina postao redovan reprezentativac Srbije, dok je Luka preko Tventea i Troe ponovo zaigrao u Srbiji.

Uspešnom sezonom za TSC opet je skrenuo pažnju na sebe, a da je uhvatio ritam dobre forme potvrdio je i igrama u francuskoj Ligi 2, postigavši pet golova, uz četiri asistencije, u 20 nastupa za Trou.

Izabrane vesti

To, ipak, nije bilo dovoljno da ekipa ostane u drugoligaškom karavanu, a kako mu je svakako istekao ugovor, Luka Ilić je rešio da se vrati u voljeni klub. Opet je u Crvenoj zvezdi, samo sada s mnogo većim iskustvom, a samim tim i očekivanjima.

"Presrećan sam što sam se vratio. Dugo sam razmišljao o ovom danu", istakao je Luka u uvodu svoje konferencije za medije.

Novi ugovor sa crveno-belima potpisan je na četiri godine. U osvrtu na svoj prvi mandat mladi vezista kaže da mu je žao što nije duže ostao, ali i da je iskustvo koje je dobio potpisivanje za Mančester Siti bilo veliko.

"Često sam razmišljao o tome, naravno da mi je bilo krivo kada sam odlazio i da sam hteo da budem tu neki duži period ali bilo je kako je bilo. Iako nisam zaigrao za Mančester Siti imao sam priliku da upoznam sve te igrače i trenera Gvardiolu, morao sam redovno da dolazim na okupljanja pred početak sezone. Bilo je to lepo iskustvo".

Dolazak u TSC ispostavio se kao odličan potez, što Ilić i sam ističe, a i pokazuje delima pošto je će ponovo nositi broj 32, kao u Bačkoj Topoli, dok je u Crvenoj zvezdi svojevremeno na leđima imao 40.

"TSC je bio pun pogodak u mojoj karijeri i želim im sve najbolje od srca. U Crvenu zvezdu kada dođete kao dete dobijete broj i ne pitate ništa. Za 32 sam se odlučio zbog TSC-a, jer je ta sezona bila najuspešnija u mojoj karijeri", objasnio je 24-godišnji Luka.

Ne može se reći da se naigrao fudbala u inostranstvu, ali bila je to škola koja će mu koristiti u daljoj karijeri.

"Dosta sam iskusniji, prošao sam period koji mi je dosta značio. Bilo je i dobrih i loših stvari, ali i kao osoba sam mnogo toga naučio", naveo je Ilić.

Pored Crvene zvezde pominjale su se i druge ponude, konkretno iz Italije, gde je brat Ivan stekao lepu reputaciju.

"Istina je da je bilo drugih ponuda, ali čim sam čuo da je Crvena zvezda zainteresovana bez razmišljanja sam odlučio. Gledao sam dosta utakmica kada sam bio slobodan, svi su fantastični igrači i dobra je stvar što je jaka konkurencija jer će to činiti tim boljim. Jedva čekam da upoznam ekipu".

MRKELA: AKO SE RASPITUJETE TO NE ZNAČI DA ĆETE POSLATI PONUDU

Na promociji Luke Ilića govorio je i sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

"Zadovoljstvo mi je da predstavim našeg novog igrača, Luku Ilića, dobro poznato lice na Marakani. Odigrao je jednu sezonu za Crvenu zvezdu, osvojio titulu, zatim otišao u veliki Mančester Siti. On je igrač velikog talenta, dolazi bolji i spremniji za ono što ga čeka u Crvenoj zvezdi. Verujem da ima još mnogo toga da pokaže i da će biti veliko pojačanje", rekao je Mrkela u uvodu svog izlaganja.

Pitanja novinara upućena sportskom direktoru bia su vezana za aktuelnosti u prelaznom roku, konkretno o Nemanji Stojiću iz TSC-a i Igoru Miladinoviću iz Čukaričkog, ali kao što je najčešće slučaj, nije želeo mnogo da otkriva.

"Aktivni smo u ovom prelaznok roku, tražimo igrače na pozicijama štopera, beka i krila ali ne bih govorio o imenima. Imamo različite opcije, pratimo veliki broj igrača, raspitivanje ne znači i da ćemo poslati ponudu", naglasio je Mrkela.

Osvrnuo se Zvezdin direktor i na pozive Srđanu Mijailoviću i Urošu Spajiću u reprezentaciju Srbije za Evropsko prvenstvo.

"Spisak koji je selektor objavio je njegov izbog i ne bih se mešao, svakako da smo u Crvenoj zvezdi presrećni da imamo dva reprezentativca, dugo se to nije desilo", konstatovao je Mrkela.


tagovi

FK Crvena zvezdaLuka Ilić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara