Luj Saha brani Pogbu i za Junajtedove muke krivi društvene mreže: Svet se menja, individualizam je sad bitan

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.19. | 17:32

Francuski napadač filozofski raspoložen

Ole Gunar Solksjer trpi udarce sa svih strana. Mančester junajted je posle osam kola tek 12. u Premijer ligi, a u tako velikom klubu to se jednostavno ne toleriše. Kritičari ne štede nikoga. Ali prvenstveno udaraju po šefu struke, donekle direktoru Edu Vudvordu kome zameraju na lošem izboru pojačanja, naravno i po Polu Pogbi.

Ali Luj Saha, napadač koji je od 2004. do 2008. branjio Junajtedove boje i pod vođstvom ser Aleksa Fergusona osvojio dve titule šampiona Premijer lige, pa i Ligu šampiona 2008, smatra da bi i ostali igrači morali da podnesu deo tereta, jer nije pravedno sve svaliti na Pogbina leđa.
Svaki put je izgovor: ’Pogbe nigde nije bilo’. Nije normalno stavljati klub u poziciju da zavisi od jednog igrača“, počeo je Saha izlaganje u intervjuu za Atletik.

Izabrane vesti

Obrazlaže detaljnije.
Žao mi je što ovo moram da kažem, ali ispada ne možeš da svališ krivicu na Rašforda, ne možeš da svališ krivicu na Marsijala, na možeš da svališ krivicu na novajlije. I onda gledamo ko je dovoljno veliki u ovom timu da možeš da na njega upreš prstom i kažeš: ’Ovo ne valja?’ Izuzev Pogbe, nema nikog. A to nije fer prema njemu, to nije fer ni prema ostatku tima“.

Kad to kaže, ne misli Saha da brani ostatak tima. Naprotiv. Samo misli da je njihovo ponašanje posledica promene svesti kod novih generacija.
Tri četvrtine ovih igrača nisu posvećene timu koliko je bio jedan Geri Nevil. Ovo je takva era. Ne radi se samo o Junajtedovom timu. Igrači danas imaju osećaj za individualno. Gledaju sebe malo više nego što smo mi. To je do društvenih mreža. Moj profil, moje ovo, moje ono. Igrače prati više ljudi no što prati klub, pa oni imaju mnogo veću moć nego ranije. Promenilo se

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara