Luis Kampos izgubio glavu za tinejdžerom iz Benfike, izlazna klauzula 100.000.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.10.22. | 10:51

Antonio Silva odigrao tek 11 utakmica u profi karijeri...

Dva puta je Benfika uspela da odoli Pari Sen Žermenu u poslednji petnaestak dana (oba puta 1:1), predstavila se u veoma dobrom svetlu i sada bi to mogla skupo da plati - gubljenjem jednog od najtalentovanijih igrača. Kako javljaju pojedini francuski mediji, a prenosi Abola, Luis Kampos je potpuno 'izgubio glavu' za 18-godišnjim štoperom kluba iz Lisabona Antonijom Silvom.

Ovaj momak je i letos bio na meti PSŽ-a. Tada je Kampos pokušao da 'prevari' Portugalce, potražujući i mladog štopera uz novac, a sve u zamenu za Julijana Drakslera, međutim Benfikina uprava je glatko odbila takav aranžman.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da je napravila odličan potez. U tom trenutku Silva još nije upisao debi u seniorskom fudbalu, ali ispostaviće se da je i te kako spreman za velike stvari i da će Benfika od njega zaraditi daleko više nego nekakvim potkusurivanjem.

Momak je profitirao ove jeseni od povreda Lukasa Verisima i Žoaa Viktora, uskočio u prvi tim i upisao 11 utakmica, što je bilo dovoljno da potvrdi izvanredan talenat.

Portugalska javnost čak šapuće kako bi vrlo lako mogao da se nađe i na spisku Fernanda Santosa za Mundijal u Kataru.

U Parizu su, navodno, rešeni da kupe Antonija Silvu i to planiraju da urade odma nakon Svetskog prvenstva, jer im je namera da preduhitre konkurenciju u vidu Real Madrida, Mančester Sitija, Valensije i Napolija.

Razume se, nije ni Benfika naivna. Prepoznajući potencijal u mladom štoperu prošlog meseca potpisan je petogodišnji ugovor sa njim, uz izlaznu klauzulu postavljenu na 100.000.000 evra.

Agent mu je Žorž Mendeš.

Pa ko voli, nek izvoli.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Antonio Silva

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara