Olivije Verdon protiv Totenhema (©Reuters)
Olivije Verdon protiv Totenhema (©Reuters)

Ludogorec ostao bez 1.000.000 evra skupog štopera, pitanje da li će igrati protiv Zvezde

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 15:12

Olivije Verdon neće moći da pomogne u nedelju (20 časova) prvaku Bugarske protiv Pirina u Blagoevgradu, pošto se ispostavilo da je njegova povreda mnogo ozbiljnija nego što se očekivalo

Veliki peh snašao je šampiona Bugarske, Ludogorec, na utakmici sa Malmeom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ne samo da je eliminisan, već su protiv Šveđana i dvojica fudbalera doživeli povrede. Olivije Verdon i Kauli su završili meč pre vremena, a obojica će propustiti i prvenstveni duel koji čeka Ludogorec u nedelju od 20 časova protiv Pirina u Blagoevgradu.

Kauli je stradao u duelu sa Inosentom, ali njegova povreda nije toliko strašna, tako da će biti spreman da se vrati u prvu postavu posle reprezentativne pauze. Gore je prošao štoper Verdon, kojeg je Ludogorec ovog leta otkupio od Alavesa za 1.000.000 evra posle jedne sezone na pozajmici.

Izabrane vesti

20.00: (7,25) Pirin (4,40) Ludogorec (1,40)

Verdon je u drugom poluvremenu meča sa Malmeom prilikom jednog sprinta istegao mišić desne butine i morao je da napusti igru. Prve prognoze su bile da će on da pauzira oko dve nedelje, ali dodatni pregledi su utvrdili da bi Verdon mogao i duže da odsustvuje.

Još nije jasno koliko će tačno morati na bolovanje, ali je 25-godišnji defanzivac otkazao nastup za reprezentaciju Benina. Afrička selekcija igra kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru, a umesto Verdona protiv Madagaskara i Demokratske Republike Kongo je morao da bude pozvan jedan igrač iz lokalnog šampionata.

U grupnoj fazi Lige Evrope Ludogorec će odmeriti snage sa Crvenom zvezdom. Oni će se sastati već 30. septembra, u 2. kolu, a veliko je pitanje da li će Verdon da bude potpuno oporavljen za taj meč. Biće veliki peh za Bugare ako ne bude mogao da igra, pošto je nekadašnji omladinac Bordoa bio standardan prvotimac i odigrao je svih osam mečeva u kvalifikacijama, kao i Superkup Bugarske.

Upkos tome što reprezentativac Benina neće igrati u nedelju, Ludogorec je favorit protiv Pirina. Najbolji bugarski tim još ne zna za neuspeh u prvenstvu, iz prve tri utakmice je osvojio maksimalnih devet bodova, uz gol-razliku 11:1.

Pirin sa druge strane ima jedan odigran meč više, a samo je jednom trijumfovao. Bio je bolji od CSKA 1948, sa 4:1, dok je preostala tri meča izgubio. Bolji od tima iz Blagoevgrada bili su Botev Plovdiv, Beroe i CSKA Sofija.

Poslednje tri sezone Pirin je igrao u nižem rangu, a poslednji put se sastao sa Ludogorecom u decembru 2017. godine. Tada je na svom stadionu poražen sa 2:0

BUGARSKA 1 – 6. KOLO

Četvrtak

Carsko Selo – Botev Plovdiv 0:0

Petak

Slavija – CSKA 1948 2:1 (1:0)

Arda – Lokomotiva Sofija 1:1 (0:0)

Subota

Botev Vraca – Lokomotiva Plovdiv 0:0

Levski – Beroe 2:1 (2:0)

Nedelja

17.45: (2,60) Černo More (2,85) CSKA Sofija (2,90)

20.00: (7,25) Pirin (4,40) Ludogorec (1,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bugarska 1LudogorecPirin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara