Rai Lopes (©YouTube)
Rai Lopes (©YouTube)

Ludogorec našao levog beka u Belorusiji

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 13:44

Brazilac iz Dinamo Minska Rai Lopes u pregovorima sa prvakom Bugarske

Generalno je u svetu fudbala nestašica bekova koji mogu da pariraju fizički sve moćnijim krilima, pogotovo na najvišem nivou. Zato i Ludogorec, kao i većina klubova te srednje klase koji pretenduju da se ustale u najjačim takmičenjima UEFA godinama već muku muči da kompletira obe bekovske pozicije. Levi bek Anton Nedjalkov šest godina je već nezamenjiv u timu iz Razgrada, ali ovog 31-godišnjaka sve češće muče povrede i fizička sprema, pa mu Bugari dugo već traže zamenu.

Letos nisu uspeli, ali zato prema pisanju tamošnjeg Tema Sporta u januaru bi trebalo da stigne pojačanje kraj leve aut linije. I to iz Belorusije, konkretno Dinama iz Minska.

Izabrane vesti

Reč je o 24-godišnjem Brazilcu Raiju Lopesu, koji je sjajno odigrao ove godine za beloruskog prvaka. Stigao je u aprilu iz brazilskog niželigaša Novo Hamburga, a već u prvoj sezoni na Starom kontinentu ostavio odličan utisak i privukao pažnju skauta Ludogoreca.

Doduše, treba biti pošten i priznati, stručni štab ekipe iz Razgrada je snimio Raija u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada su Ludogorec i Dinamo ukrstili koplja. Brazilac je ostavio odličan utisak na obe utakmice, iako su Bugari prošli na kraju dalje ukupnim rezultatom 2:1. Na 27 mečeva za Dinamo u svim takmičenjima postigao je dva gola i zabeležio šest asistencija, posle čega je definitivno Ludogorec rešio da ga angažuje.

Najlepša stvar po lidera bugarskog prvenstva je što za Raija neće morati da plati nikakvo obeštećenje. Sa Dinamom je ugovorom vezan samo do kraja 2024. godine, posle čega je slobodan u izboru nove sredine.

Ludogorec u svojim redovima ima šestoricu Brazilaca (Pedro Naresi, Kajo Vidal, Erik Markus, Rai Nascimento, Rik i Ruan Kruz), plus jednog Portugalca (Dinis Almeida) tako da će Raiju biti lakše da se adaptira na Razgrad ukoliko prihvati ponudu Bugara.



tagovi

Rai LopesLudogorecDinamo MinskZimski prelazni rok 2025

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara