Šurbatović: Nema promena za meč u Oslu; Norvežani: Činimo sve da bude publike

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.03.20. | 12:47

„Potrebna nam je podrška navijača“, kažu u FS Norveške

/18 dana do Osla.../

Zatvaraju se sportska borilišta širom Evrope, pogotovo to važi za fudbalske stadione, koji su uglavnom po kapacitetu i najveće arene. Poslednja informacija je da su i Rumuni rešili da do 31. marta igraju utakmice bez prisustva publike.

Izabrane vesti

Oči fudbalske javnosti u Srbiji usmerene su ka Oslu. Virus korona se širi Norveškom, broj obolelih raste, zatvaraju se i tamo sportske priredbe za publiku. I zato je pitanje svih pitanja, da li će biti navijača na meču baraža Lige nacija Norveška – Srbija 26. marta.

Sve ide ka tome da neće biti publike, ali za sada bilo kakvih zvaničnih informacija da se nešto u organizaciji utakmice menja – nema.
Utakmica će se igrati, sve kao i normalno. Ako bude kakvih promena, obavestićemo javnost“, rekao je Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije za MOZZART Sport.

Jovan Šurbatović

Drugačije u srpskoj Kući fudbala ne mogu ni da kažu dok god se ne oglase UEFA i norveške vlasti sa informacijom da se nešto menja. Ali, u Zemjlji fjordova sve više veruju da navijača na Ulevalu neće biti.

Uostalom, danas je zatvoreno za publiku i nekoliko rukometnih utakmica u Skandinaviji.

 Srbija ide na Euro - kvota 2,70

Međutim, u Fudbalskom savezu Norveške su spremni da učine sve samo da bude navijača na Ulevalu. Sve karte su odavno rasprodate, a šanse njihove selekcije da pobedi Srbiju uz podršku publike ili bez nje nisu iste.
Velika je razlika da li ćemo igrati pred punim stadionom ili pred praznim tribinama. Napravili smo radnu grupu koja radi na konkretnim merama, jer želimo da učinimo sve što je u našoj moći da se utakmcia igra pred navijačima. Moramo da iskoristimo prednost domaćeg terena, ovo je istorijska šansa da posle 20 godina odemo na Evropsko prvenstvo“, poručio je Terje Svendsen, predsednik FS Norveške.

Nije u pitanju samo duel sa Srbijom, već bi Norveška, ako bi prošla dalje, bila domaćin i finalne utakmice baraža protiv Škotske ili Izraela. Za njih, zaista, veće šanse da odu na EP odavno nije bilo.

Foto: MN Pres


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara