Marko Livaja (AFP)
Marko Livaja (AFP)

Ludnica u Hrvatskoj, Hajduku ni sve sile ne mogu pomoći da uhvati Dinamo

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.02.23. | 20:12

Dva penala u finišu utakmice i opet Splićani nisu izbegli poraz

Šta još treba da se desi i da se namesti da bi Hajduk stigao Dinamo i svrgnuo ga sa trona u Hvatskoj?!

Od večeras verovatno više niko ni u Splitu ne može sa smisli razlog, teoriju, argument zašto bi Hajduk trebalo da bude ispred Dinama. Zagrebački klub prreživljava jedne od najtežih trenutaka u novijoj istoriji, beskrupulozna borba za vlast u klubu je destabilizovala ekipu, bodovi se prosipaju na sve strane ali i tako ranjen Dinamo je opet nedokučiv za Dinamo.

Izabrane vesti

Iako su Zagrepčani u poslednje dve nedelje prokockali četiri boda u remijima protiv Gorice i juče protiv Slavena, Hajduk ne samo da nije iskoristio te poklone već se bodovna razlika povećala u korist zagrebačkih Modrih za dva boda. Ovo što se dešava na početku drugog dela sezone u hrvatskom fudbalu će se dugo prepričavati...

Baš kao i večerašnji Jadranski derbi u kojem je Rijeka šokirala Poljud, preživela svakakve sudijske odluke, slavila 2:1 posle nezapamćene drame i ubila svaku nadu splitskih Bilih da mogu da se nose sa Dinamom u šampionskoj trci.

Po izrazito hladnom vremenu i čuvenoj buri, na Poljudu se oko okupilo oko 13.000 gledalaca osokoljenih jučerašnjim kiksom Dinama. Ali dobili su hladan tuš...

Rijeka je ponajbolji tim u Hrvatskoj otkako se sezona nastavila u novoj godini. Riječani su bili užasni u prvom delu sezone, eksperimentisali sa trenerima, osvojili samo 15 bodova u 17 mečeva a onda je došao Sergej Jakirović i posložio stvari pa Rijeka ne zna za poraz u drugom delu sezone i danas je prekinula seriju poraza u Splitu. Nekadašnji strateg Zrinjskog je zaista preporodio klub sa Rujevice.

Iako je Hajduk otvorio meč sjajnom šansom posle desetak minuta igre, gostujući golman Labrović je nagovestio da će ga Poljud dobro upamtiti i odbranio zicer. Ali imala je i Rijeka ne isteku prvog poluvremena dve sjajne šanse koje je odbranio domaći čuvar mreže pa je nerešen ishod bio najpravedniji na pauzi.

Opet je Hajduk bolje otvorio drugo poluvreme, Lovrenčič je promašio zicer i stigla je kazna. Prins Ampem je kaznio slabe intervencije domaćih defanzivaca Avazijema i Simića. Nastavila je Rijeka da igra bolje, vezale su se noge domaćim fudbalerima i u 84. minutu je Frigan pogodio za 2:0.

Delovalo je da je sve gotovo jer je Hajduk već potonuo ali je usledio lud finiš utakmice.

Prvo je Rijeka promašila zicer za 3:0, a potom je Hajduku počašćen prilično sumnjivim penalom nakon pada Kalinića. Marko Livaja je bio siguran sa bele tačke u 91. minutu. A već u 94. minutu je imao još jednu priliku sa kreča! Ovoga puta je on pao u kaznenom prostoru gostiju, situacija je bila još spornija nego kod prvog penal, a sudija opet dosudio najstrožu kaznu. Ipak, golman Labrović ovoga puta pročitao idola Poljuda i odbranio mu.

Hteli su domaći minut kasnije još jedan penal ali sudija Čulina ipak nije pokazao i treći put na 11 metara u nadoknadi vremena. Rijeka je odnela tri boda iz Splita, a verovatno i poslednju šampionsku nadu Hajduku... Skupoceni projekat sa Poljuda će morati da sačeka neku drugu sezonu jer Dinamo uz meč manje beži šest bodova...



tagovi

Hajduk SplitRijekaDinamo ZagrebMarko Livaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara