End of an era

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.03.20. | 15:27

Tom Brejdi napustio Nju Ingland posle 20 godina i šest titula

Kraj ere. U samo dve reči, precizne poput pasova kojima je pronalazio saigrače, zvanični Tviter nalog NFL lige prokomentarisao je vest da je Tom Brejdi okončao mandat u Nju Ingland Petriotsima. Istu krilaticu koristi većina američkih medija u pokušaju da dočara šta je jedan od najboljih kvoterbekova u istoriji ovog sporta uradio tokom dve decenije provedene u Bostonu.

I stvarno, što kaže naš narod, imao se rašta i roditi. Jer Brejdi je promenio krvnu sliku Nju Inglanda, popularizovao NFL na svim meridijanima, a nije mali broj ljubitelja sporta u Sjedinjenim Američkim Državama koji ga smatraju kandidatom za najboljeg sportistu svih vremena. Ono što su Pele i Mardona u fudbalu, Džordan u košarci, Bolt u atletici, Đoković i Federer u tenisu, to je Tom Brejdi u igri sa jajastom loptom.

Izabrane vesti

Za 20 sezona devet puta je bio akter Superbola, osvojio je šest titula, četiri puta proglašen za najkorisnijeg igrača finalne utakmice, 14 puta je bio učesnik Probola (ekvivalent košarkaškom Ol staru), triput je biran za najkorisnijeg igrača lige, drugi je u istoriji NFL-a po broju bačenih jardi i pasova za tač-daun, dobio je 77 odsto utakmica u kojima je bio starter...

I kao prava legenda rešio je da kaže zbogom Žilet stadionu.
„Ne znam kakva mi je budućnost u američkom fudbalu, ali znam da je došlo vreme za novo poglavlje života i karijere. Saigrači i treneri su mi omogućili da do kraja razvijem potencijal, čemu svaki igrač teži. Sve što smo postigli ispunjava me velikom radošću, lekcije koje sam proživeo sa vama pamtiću zauvek. Bez odnosa kakve smo izgradili ne bih bio čovek kakav sam danas“, objavio je Brejdi, koji ovog leta puni 43 godine i kao slobodni agent nesmetano može da promeni sredinu.

TURSKA 1, 18.00: (1,80) Getepe (3,50) Rize (4,70)

Zasad, bivši lider Petriotsa očigledno ne razmišlja o penziji. A i zašto bi kada je fizički u odličnom stanju, pitanje je samo motivacije. Kao i šta još može da ostvari u karijeri, da li je ovo iznuđen potez pošto ga vlasnici kluba iz Masačusetsa nisu ispoštovali?

Većina američkih novinara smatra da će Brejdi promeniti klub, a najčešće se pominju dve destinacije. Los Anđeles i Tampa Bej. Čardžersi su u potrazi za novim organizatorom igri posle rastanka sa Filipom Riersom, dok Bakarinsi gledaju kako da zamene Džemsa Vinstona i još krajem minule sezone su slali dimne signale s namerom da dovedu Toma Brejdija.

Na drugoj strani, veliki zadatak je pred legendarnim trenerom Bilom Beličekom, sad mora da pronađe novog kvoterbeka. Šuška se da mu je prvi izbor Džimi Garapolo iz San Franciska – tako bi se vratio u Nju Ingland, čiji je igrao tri godine – a kao opcije se pominju još Džo Flakom Kem Njuton i Nik Fols.

A do izbora, stvarno je – end of an era.

(FOTO: © AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara