Matiću od Junajteda još 14.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.03.20. | 08:57

Nije samo novi ugovor, nego i povećanje plate...

U svega nekoliko meseci - precizno rečeno od decembra do marta - Nemanja Matić i Mančester Junajted prešli su dug put. U jednom momentu izgledalo je da iskusni srpski vezista odrađuje svoje poslednje dana na Old Trafordu, da bi se u poslednjih pet dana sve okrenulo u njegovu korist. Povrede Pola Pogbe i Skora Mektominija učinile su svoje, Ole Gunar Solskjer morao je da ga vrati u tim, a Matić je Norvežaninu ekspresno pokazao da se i te kako ogrešio o njega kad ga je onako lako precrtao. 

Tako se početkom nedelje pojavila informacija da će Junajted iskoristiti opciju u ugovoru i produžiti saradnnju sa Srbinom na još godinu dana - što se i dogodilo, a evo juče i danas s Ostrva stiže glas da su u završnoj fazi pregovori oko novog ugovora.

Izabrane vesti

Ukoliko do sporazume dođe, a niko ne sumnja da hoće, Matić će na Teatru snova ostati najmanje do 2023, odnosno do svog 34. rođendana. I to uz povećanje plate, navode brojni Britanski mediji. Po nekim informacijama njegova primanja skočiće sa 120.000 na 140.000 funti, odnosno na blizu 152.000 evra na nedeljnom nivou. Tako bi Mančester za još dve godine saradnje trebalo Matiću da isplati nešto više od 14.500.000 evra.

Nije loše za jednog tridesetogodišnjaka...
"Ole i Nemanja su razgovarali. Menadžer mu je već izneo plan za budućnost", navodi San pozivajući se na svoj pouzdani izvor iz kluba. "Sada slede završni dogovori sa Upravom. Matić će dobiti i malo povećanje plate kao nagradu za povratak u formu".

Nemanja Matić stigao je u Mančester Junajted iz Čelsija 2017. godine za 44.700.000 evra. Ove sezone nije se naigrao (tek 960 minuta u ligi), bio je u drugom planu, međutim neposredno pred izbijanje pandemije koronavirusa povratio je mesto u startnih 11 i podsetio na neka prošla vremena, kada su ga mnogi držali za jednog od najboljih zadnjih veznih u Premijer ligi. 

Nagrada stiže...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara