Birmingemov model: Umanjenje zarade svima, pa otplata dugova za četiri meseca

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.03.20. | 20:15

Klub sa Sent Endrjuza izneo svoj predlog igračima

Totalni kolaps sporta širom planete nije uticao samo na najbogatije klubove, već i na one koji praktično ne mogu bez zarada od prodaje ulaznica i novca od televizijskih prava.

Dok danima unazad kruže spekulacije o tome kako bi organizacije mogle da se izbore s mogućim finansijskim kolapsom, a Birmingem je svojim igračima i zaposlenima u klubu inzeo sledeći predlog – trenutno smanjenje plata, uz otplatu dugova kada se život bude vratio u normalu.

Izabrane vesti

Naime, Birmingem je zamolio svoje igrače da prihvate maksimalno do 50 odsto umanjenje primanja u naredna četiri meseca, kako bi se smanjio pritisak na kasu. Najveće umanjenje, odnosno tačno 50 odsto, imali bi svi igrači čija sedmična primanja prevazilaze okvir od 7.000 evra. Jedan od takvih je i Lukas Jotkevič, inače među najplaćenijim igračima u klubu.

Plan je ipak da sve ono čega se igrači sada budu odrekli bude isplaćeno nazad u budućnosti i to kroz četiri rate. Čempionšip je kao i Premijer liga stopirana do 30. aprila, s tim što je izvesno da će takmičenje biti nastavljeno tek oko 1. juna.

Birmingem je inače prvi tim iz Čempionšipa koji je povukao ovaj potez i izneo predlog igračima.
“Zbog nepredviđenih okolnosti našli smo se kao klub, firma i zemlja u celini, u situaciji da od svojih zaposlenih tražimo kratkoročno umanjenje plata kako bi se pomoglo klubu da nastavi svakodnevne aktivnosti“, stoji u pismu kluba.

Birmingem u svom sastavu ima 20 igrača na punoj plati, plus još dvojicu igrača dovedenih na pozajmicu, uz 12 fudbalera iz svog pogona koji su na privremenom radu u drugim klubovima... Klub sa Sent Endrjuza je trenutno na 16. mestu na tabeli Čempionšipa, uz osam bodova ispred zone ispadanja.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara