Lude brojke Dušana Vlahovića: Efikasniji od Benzeme i Mesija, precizan kao Lukaku

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.11.21. | 10:40

Italijani ponovo pišu o sastanku čelnika Fjorentine i Totenhema

Kao nekada Luka Toni, ili Gabrijel Omar Batistuta, srpski napadač Dušan Vlahović oduševljava navijače Fjorentine i tera svakodnevno italijanske novinare da se bave njegovim krajnjim limitima. Sudeći po poslednjoj utakmici protiv Specije, na kojoj je stigao do het-trika, ograničenja za rođenog Beograđanina ne postoje.

Stigao je Dušan Vlahović do broja od osam golova u ovogodišnjoj Seriji A, što je u jutrašnjoj italijanskoj štampi podgrejalo spekulacije i priče o njegovom transferu. Opet se pominje da su direktori Fjorentine bili u Londonu, sastali se sa prvim čovekom sportskog sektora Totenhema Fabiom Paratićijem i pričali o potencijalnom januarskom transferu vrednom 70.000.000 evra. Međutim, iza tih pretpostavki kriju se činjenice koje ukazuju da se mač i pogača nalaze u Vlahovićevim rukama. Odnosno da kao igrač sa kratkoročnim ugovorom, koji važi do 2023. godine, ima mogućnost da bira i napravi ugovor karijere.

Izabrane vesti

Odličnim jesenjim izdanjima Dušan Vlahović je pokazao da je sposoban da briljira u kontinuitetu. Tokom 2021. godine bivši napadač Partizana postigao je 25 golova u Seriji A. Računajući samo najjače evropske lige efikasniji od moćnog Srbina samo su Robert Levandovski (36) i Erling Haland (26). Primera radi Vlahović je iza sebe ostavio Karima Benzemu (24) i Lionela Mesija (23).

Na meču protiv Specije Dušan Vlahović je pomerio još neke granice. Postao je tek drugi igrač rođen posle 1. januara 2000. godine koji je u nekoj od liga petice postigao dva het-trika. Društvo mu pravi samo Erling Haland. Uostalom, samo je Levandovski ove godine učestalije postizao tri gola na jednoj utakmici. Superstar Bajerna iz Minhena je četiri puta stizao do het-trika.

Na dobrom je putu Dušan Vlahović da se upiše u sve istorijske knjige Fjorentine. Srbin je postao tek drugi igrač tima sa Artemio Frankija u poslednjih osam godina, koji je u prvih 11 kola upisao osam i više golova. Pre njega takvim poduhvatom mogao je da se pohvali Đuzepe Rosi.

Računajući od sezone 2005/2006. Dušan Vlahović je tek treći fudbaler iz italijanske Serije A koji je, zasad, nepogrešiv sa bele tačke. Pre njega u tome su uspeli Lukaku i Suazo.

Računajući poslednjih osam mečeva, uz one reprezentativne, Dušan Vlahović je postigao osam golova i upisao jednu asistenciju.


tagovi

Dušan VlahovićErling HalandKarim Benzema

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara