„Ludakov“ drugoligaš nastavlja da šokira i može u finale, srećni Gremio srušio lidera (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 04:05

Odigrani prvi mečevi polufinala Kupa Brazila

Nigde u Južnoj Americi nacionalni kup nije tako cenjeno takmičenje kao u Brazilu. Što zbog prestiža među gomilom velikih klubova što zbog bogatih novčanih nagrada koje su ozbiljni prilivi za uvek klimave budžete. Zato je ogroman ulog bio uoči večerašnjih polufinala. Podsetimo, plasman u polufinale je svakom klubu doneo po 2.700.000 evra, a plasman u finale donosi još dodatnih po 3.500.000 evra za oboje finalista.

A posle prvih polufinalnih mečeva, nema naznaka ko je najbliži velikom finalu. Favorizovani Palmeiras nije opravdao ulogu favorita protiv drugoligaša Amerike Mineiro na svom terenu i odigrao je samo 1:1, dok je Gremio u velikom derbiju savladao sa minimalnih 1:0 trenutnog lidera brazilskog šampionata Sao Paulo. U revanšima će sve biti otvoreno...

Izabrane vesti

Da krenemo od Palmeirasa. Drugoligaš Amerika je već napravila čudesne stvari eliminacijama favorizovanih Korintijansa i Internasionala. Trener Liska sa nadimkom „Ludak“ je postao hit brazilskog fudbala. A da je u pitanju luda družina, pokazalo se i večeras pošto je tim iz Belo Orizontea odoleo u gostima velikanu iz Sao Paula koji se nedavno plasirao i u polufinale Kopa Libertadores.

Štaviše, Amerika je u prvom poluvremenu bila bolja. Zatvorila je sve prilaze golu i zasluženo povela u 19. minutu posle kardinalne greške domaćeg defanzivca Emersona Santosa koji je poklonio gol Ademiru.

Palmeiras je preko talentovanog Verona počeo da preti kako se poluvreme bližilo kraju i izjednačio je u četvrtom minutu nadoknade golom paragvajskog štopera Gustava Gomeza.

Verdao je prilično bolje odigrao drugo poluvreme. Sa klupe je ušao i iskusni Luiz Adrijano ali je gostujući golman Mateus spasao svoj tim. Podsetimo, u revanšu ne važi pravilo gola u gostima.

Gremio je u drugom polufinalu savladao Sao Paulo 1:0 i na taj način makar malo zaboravio na bolnu eliminaciju od Santosa u Kopa Libertadores. Renatov tim je odigrao u svom stilu: Borbeno i agresivno. Prepustili su loptu tehnički dominantnijim gostima i čekali šansu. Utakmica je bila prilično naelektrisana i puna tenzija sa brojnim prekršajima i žestokim duelima što je više odgovaralo domaćem timu.

Sao Paulo je bio za nijansu bolji u prvom poluvremenu, da bi na početku drugog potpuno preuzeo inicijativu i počeo da opseda gol domaćina. Lusijano i talentovani Brener su propustili sjajne šanse i stigla je kazna. Fereira je prošao po desnom krilu, a odbrana i golman Tijago Volpi katastrofalno reagovali i omogućili Dijegu Souzi da postigne srećan gol.

Gremio se zatvorio do kraja, branio se i imao sreće u nadoknadi vremena kada je Brener propustio još jednu sjajnu šansu. Sa ovakvom igrom, Sao Paulo ima čemu da se nada u revanšu...


tagovi

Sao PauloPalmeirasamerikaGremioKup Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara