Luda vest iz Holandije: Ajaks i Fajenord ratuju zbog bivšeg štopera Javora

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.24. | 19:34

Derek Korenelijus se dokazao u dresu švedskog šampiona Malmea

Redovni hroničari zbivanja u Mozzart Bet Superligi se sigurno, kao kroz maglu sećaju, da je u Javoru pre nekoliko godina igrao Kanađanin Derek Kornelijus. Stasiti štoper bio je solidan u redovima kluba iz Zapadne Srbije, ali nije punio oči kao neki drugi internacionalaci iz redova Javora. Kao, na primer, Obijora Odita, Ifani Onjilo, ili Eliomar Silva.

Međutim, uskoro bi Javor iz Ivanjice mogao da se pohvali kako je iškolovao igrača za Ajaks ili Fajenord. Naime, luda vest stiže iz Holandije. Prema pisanju pojedinih tamošnjih medija holandski velikani, Ajaks i Fajenord, su u trci za potpis Dereka Kornelijusa.

Izabrane vesti

Momak koji je branio boje Javora od januara 2017. godine do januara 2019. godine, posle odlaska iz Srbije je imao karijeru punu uspona i padova. Vratio se u rodnu zemlju, gde je igrao za Vankuver. Potom ga je put vodio u Grčku, pa ponovo u Vankuver. Ali očigledno je da je centralni defanzivac rođen 1997. godine napravio potez karijere kada 1. februara prošle godine potpisao ugovor sa Malmeom.

Sa tim klubom Korenelijus je osvojio Alisvensku, postao reprezentativac Kanade i izgleda značajno podigao tržinu vrednost. Naime, Malme ga je platio 458 hiljada evra, a u slučaju da interesovanje Ajaksa i Fajenorda zaista postoji, nema sumnje da će klub iz Švedske ozbiljno zaraditi.

Javor je Kornelijusa doveo iz nemačkog ligaša Nojminstara. Međutim, nije uspeo da na njemu zaradi novac. Otišao je bez obeštećenja u Vankuver.

Za dve godine u Ivanjici odigrao je 31 meč, i upisao jednu asistenciju.


tagovi

Javor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara