Lotito bi da pozajmi Vlahovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.12.19. | 16:49

Ali u Seriju B

Dušan Vlahović je ove sezone dobio šansu u Fiorentini, ali ni njemu ni klubu iz Firence ne ide baš najbolje. Viola je tek 13. na tabeli, u seriji je od tri poraza, a ceh će prvi platiti trener Montela čiji otkaz se već neko vreme najvaljuje. Jedan od razloga slabih rezultata je i neefikasnost pošto je Viola u donjoj polovini tabele i po postignutim golovima. Očekuje se da klub iz Toskane na zimu dovede klasičnu i proverenu “devetku” koja će do kraja sezone garantovati desetak golova.

Klaudio Lotito se nada da bi zbog tih očekivanih promena mogao da dobije Dušana Vlahovića na pozajmicu. Ali ne u Lacio, već u svoj drugi klub – Salernitanu. Drugoligaš sa juga Italije cilja plasman za ulazak u baraž, a trener Ventura se nada svežoj krvi u napadu pored iskusnih Đurića, Kalaja i Ćerćija. Vlahović je zamišljen kao idealno pojačanje ako se Viola i igrač slože sa tim predlogom.

Izabrane vesti

Međutim, italijanski mediji pišu i da je to malo verovatan scenario. Iako se na zimu očekuje dolazak centarfora u Firencu, to ne znači da će Vlahović otići već samo da bi mogla da mu bude smanjena minutaža koja je kod Montele bila značajna s obzirom na neiskustvo i godine srpskog napadača.  Vlahović je igrao na 10 od 14 utakmica u Seriji A ove sezone, od čega je šest puta ušao sa klupe. Postigao je i dva gola u porazu (2:5) od Kaljarija na Sardiniji.

Očekuje se i da značajniju ulogu dobije letošnje pojačanje Pedro. Brazilski napadač je letos došao iz Fluminensea u transferu vrednom 11.000.000 evra, a ranije je dovođen u vezu i sa mnogo većim klubovima od Fiorentine. Međutim, nije se dobro prilagodio u klubu iz Firence. Kasno je došao, imao probleme sa povredom, potom igrao za mladi tim, da bi tek u poslednjih nekoliko nedelja priključen prvom timu. Do sada je ušao na dve utakmice i sakupio tek 20 minuta na terenu, ali se očekuje da dobije veću minutažu.

Fiorentina je od letošnjeg odlaska Đovanija Simeonea ostala samo sa Vlahovićem i Pedrom kao klasičnim napadačima, a to očigledno nije dovoljno da se ispune očekivanja. Violi je potrebno više golova. Zato je malo verovatno da će Toskanci pristati na pozajmicu Vlahovića u Seriju B, pa Lotitu ostaje da napadne neke realnije mete u zimskom prelaznom roku.  

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara