Habib Nurmagomedov
Habib Nurmagomedov

Beg iz Velike jabuke: Nurmagomedov – Ferguson ipak u Dubaiju?

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.03.20. | 15:29

Njujork po svemu sudeći gubi organizaciju UFC 249 i borbe za pojas u lakoj kategoriji. Sinoć otkazana čak tri UFC događaja

Verovatno najiščekivaniji MMA obračun ove godine, duel za UFC tron u lakoj kategoriji između vladara, Habiba Numragomedova i izazivača Tonija Fergusona našao se pod velikim znakom pitamka. Naravno zbog trenutne situacija sa pandemijom.

Prvobitno je zakazan za 18. april u Barkliz centru u Nujorku, tačnije Bruklinu međutim, po svemu sudeći moraće da se menja mesto. Ako ne i datum. Da je situacija ozbiljna potvrdila su i sinoćna otkazivanja tri UFC večeri, u Londonu, Kolumbusu u Portlandu, što je prvi čovek organizacije, Dena Vajt izneo u opširnom pismu medijima i zaposlenima. Koliko je situacija ozbiljna govori i podatak da će kancelarija UFC u Las Vegasu biti zatvorena najmanje do 31. marta, jer i u njihovom štabnom gradu ima restrikcija, pa su tako zabranjeni svi borilački sportovi do 25. ovog meseca.

Izabrane vesti

Sve u svemu, jasno je da ni od Njujorka neće biti ništa, pa se već pominje gde bi se mogao premestiti UFC 249. i kako stvari stoje, najbolje se kotira Dubaji, koji nije tako teško pogođen pandemijom korona virusa, inače bazni trening centar Habiba Nurmagomedova. To je otkrio njegov otac i trener, Abdulmanap:
“Po svemu sudeći, biće to Dubaji, ništa od Rusije. Pre svega, zato što je zbog vrućine lakše boriti se sa bolestima, a i verujem da bi Emiraćani lako platili dovođenje UFC 249. Habib se odlično oseća, dobro se priprema, zdrav je, ali se ne boji korona virusa. Svi smo mi smrtni… A što se tiče zabrane publike, ako ih bude u dvorani – dobro, ako ih ne bude – još bolje”.

Uvek mudri i odmereni starešina dagestanskog klana nikada ne priča u prazno, tako da je ovo informacija kojoj treba verovati.

(Foto: AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara