Ronald Arauho (©AFP)
Ronald Arauho (©AFP)

Loša vest za Barsu i sa Kopa Amerike: Arauho propušta početak sezone

Vreme čitanja: 1min | ned. 07.07.24. | 14:10

Štoper se povredio u susretu sa Brazilom i čeka ga šest do osam nedelja pauze

Posle Pedrija, kojem je stradalo koleno u susretu četvrtfinala Evropskog prvenstva između Španije i Nemačke, u Barselonu je stigla još jedna loša vest. Ovaj put sa Kopa Amerike, gde je povređen reprezentativac Urugvaja Ronald Arauho u okršaju sa Brazilom.

Sjajni štoper morao je da napusti teren posle nešto više od pola sata igre zbog bolova u zadnjoj loži. Po prvim informacijama katalonskih medija, Arauha čeka šest do osam nedelja pauze.

Izabrane vesti

Pored toga što pouzdani defanzivac neće moći da pomogne Urusima u polufinalnom duelu sa Kolumbijom, moraće i da propusti početak klupske sezone u koju Barselona ulazi sa novim trenerom, Hansijem Flikom. Moraće i Nemac i Urugvajac da odlože početak saradnje, ali bi povreda Ronalda Arauha mogla da se posmatra i iz pozitivnog ugla. Naime, reprezentativac Urugvaja odavno je interesantan Mančester Junajtedu i Bajern Minhenu, ali kako će se oporaviti tek po završetku prelaznog roka, teško da će neki od ovih klubova pokušati da ga dovede ovog leta, kao što je bio slučaj zimus.

Pored dvojice sveže povređenih fudbalera, Hansi Flik mora da se strpi i sa povratkom "rovitih" Gavija i Frenkija de Jonga.

Sve to moglo bi dodatno da utiče na poslovanje Barselone na transfer pijaci ovog leta. Prvu utakmicu u novoj sezoni Katalonci će igrati protiv Valensije u gostima, 17. avgusta.


tagovi

Ronald ArauhoBarselonareprezentacija UrugvajaKopa Amerika 2024

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara