Loris Karijus (Reuters)
Loris Karijus (Reuters)

Loris Karijus se vraća u Premijer ligu kao hitno pojačanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 13:25

Nemac je slobodan igrač

Njukasl je u završnim pregovorima sa Lorisom Karijusom i ako lekarski pregledi prođu kako treba, nemački golman bi danas trebalo da potpiše ugovor do kraja sezone.

Karijus dolazi na Sent Džejms Park kao hitno pojačanje posle povrede rezervnog golmana Karla Darloua.

Izabrane vesti

Podsetimo, Svrake su ovog leta dovele Nika Poupa iz Barnlija za mesto prvog golmana što je značilo da je Martin Dubravka izgubio status startera. Slovak je posle toga odlučio da prihvati ponudu Mančester Junajteda i da je bolje biti rezerva na Old Trafordu nego u Njukaslu.

Iskusni Darlou koji je osam godina u klubu je tako napredovao do uloge drugog golmana ali je nedavno povredio skočni zglob i odsustvovaće sa terena nekoliko meseci. Njukasl je bio prinuđen da izađe na tržište i da potraži golmana koji je bez kluba i može da potpiše kao slobodan igrač. Karijus je tu bio najzvučnije ime i brzo je prihvatio ponudu.

Nemac je prošlu sezonu proveo kao član Liverpula ali nije bio član prvog tima niti je branio za rezervni tim. Čekao je da mu istekne ugovor…

Karijus je prvi put na Ostrvo došao još kao 16-godišnjak kada je potpisao za mladi tim Mančester Sitija. Zadržao se u klubu dve godine posle čega je otišao u Majnc u kojem je proveo pet godina, branio odlično, postao mladi reprezentativac Nemačke i zaslužio poziv Jirgena Klopa u Liverpul.

Redsi su ga platili 6.250.000 evra, prvo se na golu menjao sa Simonom Minjoleom da bi ga Klop potom potvrdio kao prvog golmana. Ipak, posle nekih kikseva, sklonio ga je sa gola kako ne bi bio pod velikim pritiskom i uveravao da je reč o mladom golmanu koji će oduševiti u narednim godinama.

Druga sezona na Enfildu mu je bila traumatična, a ujedno i poslednja. Bio je starer, čak i dobro branio u Liverpulovom pohodu do Lige šampiona a tamo je pružio jednu od najtragičnijih partija u istoriji elitnog takmičenja. Bio je direktan krivac za dva primljena gola protiv Real Madrida. Prvi gol kada je napucao Karima Benzemu i lopta se odbila u mrežu, a drugi gol kada mu je šut Gereta Bejla sa 40 metara prošao kroz ruke.

Bio je to kraj Karijusove karijere u Liverpulu. Razapet je u ostrvskoj javnosti kao tragičar, Liverpul je kupio Alisona, a Karijus je otišao na dvogodišnju pozajmicu u Bešiktaš sa kojim se rastao na sudu jer ih je tužio zbog neisplaćenih plata. Potom je sezonu proveo na pozajmici iz Liverpula u Union Berlinu za koji je branio na samo četiri utakmice i vratio se na Enfild da naplati poslednju godinu ugovora sedeći na tribinama.

Sada mu se otvara šansa da opet brani u Premijer ligi. Za početak će biti rezerva ali ko zna…  


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Loris Karijus

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara