Bonera i Gatuzo iz igračkih dana (©AFP)
Bonera i Gatuzo iz igračkih dana (©AFP)

Lord vodi Milan u derbiju protiv prijatelja Gatuza

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.11.20. | 14:29

Rosoneri bez prvog i drugog trenera

Milan nikako da pobegne od korona virusa. Posle Ibrahimovića, Gabije, Duartea, Tonalija, Donarume i Haugea, inficirani su trener Stefano Pioli i njegov prvi pomoćnik Đakomo Mureli. A za nekoliko dana Rosonere očekuje vrelo gostovanje Napoliju u derbiju kola.

Kako trenutno stvari stoje, Milan će protiv Napolitanaca sa klupe voditi Piolijev drugi asistent Danijele Bonera. On je još u avgustu pregrmeo zarazu korona virusom i po hijerarhiji u stručnom štabu je dočekao šansu da vodi prvi tim u Napulju.

Izabrane vesti

Sudbina je odlučila da Bonera kao prvi trener debituje protiv nekadašnjeg saigrača Đenara Gatuza. Dugo su bili članovi onog moćnog Ančelotijevog Milana. S tim što se Gatuzo pamti kao jedan od najbitnijih igrača te generacije, a Bonera kao jedan od najgorih zbog čega je ironično dobio nadimak Lord.

Bonera je kao igrač u Milanu proveo čak devet sezona, odigrao 201 utakmicu nije se upisao u listu strelaca. Uglavnom je igrao u manje bitnim mečevima ili je ulazio sa klupe, a navijači ga pamte kao sklonog kiksevima. Sa Rosonerima je osvojio Ligu šampiona, SP za klubove, Superkup Evrope, Seriju A i Superkup Italije.


tagovi

danijele bonera

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara