Lokomotiva šokirala Nikolića u 90. minutu, Stanković našpanovao Srđana Babića

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.08.24. | 18:29

Lokosi savladali CSKA iz jedinog šuta u okvir gola, Spartak lako sa Fakelom- 3:0

Kiksnuo je Zenit prvi put u sezoni, iskoristila je to Lokomotiva i došla na korak iza večitog šampiona Rusije. Teško će spavati srpski stručnjak na klupi CSKA Marko Nikolić narednih dana, pošto je izgubio dvoboj sa bivšim klubom i derbi glavnog grada Moskve – 0:1. I to na najsuroviji mogući način.

Možda CSKA sa Zdjelarom i Gajićem na terenu nije zaslužio da pobedi, ali nije zaslužio ni da izgubi. Ako ništa drugo domaćin jwe bio bolji u polju, mada prilično pasivan u poslednjoj trećini. Pričao je mnogo Marko Nikolić uoči susreta o susretu sa bivšim klubom, te da u fudbalu voli da pobedi rođenog brata. Sve je pucalo u maskovskom okršaju, kraj meča vezista gostiju Dmitri Barinov dočekao je sa zatvorenim okom.

Izabrane vesti

Kako se meč bližio kraju, Lokomotiva je iz dobre defanzive skupljala snagu za vrlo precizne kontranapade. Bilo je u nekoliko navrata vruće pred golom Akinfejeva. Da bi u 90. minutu lopta došlana levu nogu Tiknizijana, koji je bio precizan.

U neverici su bili navijači CSKA. Ne zbog drugog poraza u prvih pet kola, koliko činjenice da je malo toga u ofanzivi napravio Nikolićev tim. Bila je to jalova inicijativa, bez konkretizacije. Imaće šta da kaže ofanzivnim adutima bivši trener Rada i Partizana.

Lokomotiva posle pobede nad CSKA deli drugo mesto sa Dinamom, sa bodom manje u odnosu na Zenit. Armejci su tek sedmi.

Na drugoj strani Moskve Spartak je lako slavio protiv Fakela – 3:0. Bilo je potrebno ovako nešto Dejanu Stankoviću posle remija sa Akmatom. Istina, Stankovićev tim je u okviru Kupa zablistao protiv Krila Sovjetov, da bi identičnim rezultatom samleo nejaki Fakel.

Imali su odnos pun uspona i padova Dejan Stanković i Srđan Babić u Crvenoj zvezdi. Nije bio standardan u eri bivšeg reprezentativca Srbije visoki štoper. Ali u Moskvi Srđan Babić je dobro našpanovan, pun samopouzdanja i ofanzivno vrlo konkretan. Upravo je srpski štoper postigao drugi gol na meču. Zahvatio je loptu levom nogom posle kornera sa leve strane i efektno pogodio. Bio je to deveti minut i Spartak je imao dva gola prednosti. Prethodno je pogodio reprezentativac Kostarike Ugalde.

Do kraja meča Spartak je uspeo da pojača gol razliku golom iz penala.


RUSIJA 1 – 5. KOLO

Subota

Dinamo Moskva – Krilja Sovjetov 1:0 (0:0)

/Biteljo 75/

Rostov – Orenburg 3:2 (0:2)

/Kamličenko 51, 52, Ronaldo 90+4 – Mansilja 18, Marin 35/

Nedelja

Himki - Zenit 1:1 (0:0)

/Farina 55 - Mostovoj 88/

CSKA - Lokomotiva 0:1 (0:0)

/Tiknizijan 90/

Spartak - Fakel 3:0 (2:0)

/Ugalde 3, Babić 9, Barko 60 pen/

19.00: (1,40) Krasnodar (4,50) Nižnji Novgorod (8,50)

Ponedeljak

16.30: (3,00) Akron Toljati (3,30) Rubin Kazanj (2,40)

19.00: (3,20) Dinamo Mahačkala (3,10) Ahmat (2,40)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Marko NikolićDejan StankovićSrđan Babić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara