Nemanja Matić (Star Sport)
Nemanja Matić (Star Sport)

Lokalpatriotizam Nemanje Matića: Ne javljajte mi se na ulici ako navijate za večite

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.24. | 18:51

Jedinstvo u prva dva kola nove superligaške sezone gostuje Zvezdi, pa dočekuje Partizan, a prvi čovek kluba imao je interesantnu poruku za svoje sugrađane

Čitavu karijeru Nemanja Matić proveo je van Srbije. Ima blizu dve decenije otkako se otisnuo u seniorski fudbal koji ga je vodio od centralne, pa do najzapdnijih delova Evrope. Ali ono što se, bilo da je igrao za Košice, Vitese, Benfiku, Čelsi, Mančester Junajted, Romu, Ren ili Lion nikada nije menjalo, jeste ljubav prema kraju u kojem je odrastao.

Nebrojeno puta je naglašavao koliko voli svoje Vrelo. Teško da je ikada prošao ubskim ulicama i da nije imao minut da proćaska sa sugrađanima, ljudima sa kojima je odrastao u istom mestu, terao loptu kao klinac...

Izabrane vesti

Danas, kada je prvi čovek novopečenog Superligaša ubskog Jedinstva i kada njegov tim, već na startu sezone, u razmaku od samo nedelju dana očekuju dva sudara sa večitim rivalima Crvenom zvezdom i Partizanom, ključa lokalpatriotizam u nekadašnjem reprezentativcu Srbije.

"Ubljani, čestitam na ulasku u Superligu! Uživajte u sezoni! Znam da Crvena zvezda i Partizan imaju dosta navijača sa Uba, ali ukoliko u naredna dva kola vidim nekoga sa Uba da navija protiv Jedinstva, Nemoj da mi se više javlja na Ulici", poslao je Matić interesantnu poruku sugrađanima uoči premijere na Marakani i domaćinstva Partizanu na Ubu, a ona je objavljena na zvaničnoj instagram stranici Jedinstva.

Duel sa šampionom Srbije zakazan je za subotu u 20.00 časova, dok vicešampion dolazi na Ub sedam dana kasnije, a utakmica se igra u terminu od 17.00.

Ubljani, znate šta vam je činiti! Čovek vam je ipak svojom energijom, znanjem, iskustvom, a pre svega novčanim ulaganjima kao najveći finansijer, omogućio da se prvi put u istoriji dičite klubom superligaškog statusa.



tagovi

Nemanja MatićJedinstvo UbFK Crvena zvezdaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara