Lokalac je morao da probije led: Komo opepelio u Seriji A posle 21 godine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 20:47

Patrik Kutrone doneo Fabregasovom timu remi na Sardiniji, mada je Komo lako mogao i do trijumfa

Nastradao je Komo pre nedelju dana na startu Serije A u Torinu, nemoćno gledao suvu dominaciju Juventusa, ali se situacija u 2. kolu značajno popravila. Gostovanje na Sardiniji donelo je remi sa Kaljarijem, a sa njim i prvi gol, odnosno prvi bod u italijanskoj eliti posle 21 godine - 1:1. Toliko je prošlo otkako je Komo poslednji put nastupa u društvu najboljih.

Bod je svakako popravio utisak posle ubedljivog poraza od Stare dame, ali objektivno, imaju Sesk Fabregas i njegovi puleni za čim da žale budući da su u šestominutnoj nadoknadi vremena imali dve zrele gol šanse. Oba puta rezervista Alberto Ćeri nije najbolje reagovao iako mu se za promašenu, drugu šansu po redu, ne može mnogo uzeti za zlo.

Izabrane vesti

No, kada se dotaknemo onih čudnovatih fudbalskih "slučajnosti" autor prvog gola za Komo u Seriji A posle više od dve decenije bio je Patrik Kutrone. Pitate se kakvu simboliku nosi Kutrone kao nekadašnji član Milana, Vulverhmptona, Fiorentine, Valensije i Empolija? Reč je o momku rođenom na najpoznatijem italijanskom jezeru, momku koji je na Komu odrastao i pre 13 meseci tu i oženio.

Kapitulirala je odbrana Koma u 44. minutu, nisu se snašli defanzivci posle glavometa Luperta i Pikolija, ali su Dosena i Kutrone ponudili odgovor početkom drugog poluvremena. U prvih 45 minuta Kaljari za nijansu bolju, u narednih 45 Komo je bio konkretniji tim. Gol Kutronea razmrdao je goste, udahnuo im nadu da mogu i do celog plena, ali je u ključnim trenucima zafalio napadač više klase. Ćeri je uz dužno poštovanje, ipak pretežno drugoligaški špic. Mada prethodno Andrea Beloti nije mnogo napravio, te ga je Ćeri zamenio.

Navijače Koma i Fabregasa može da raduje debitantski nastup od Real Madrda nedavno kupljenog ofanzivnog veziste Nika Pasa. Ušao je talentovani Španac sa klupe u drugom poluvremenu i dao gostima na poletnosti i kreativnosti. Da je Ćeri onu drugu gol šansu unovčio, slavili bi se majstorski dribling i ubačena lopta Pasa.

Promašaje u završnici pratile su srčane reakcije Seska Fabregas pored klupe. Legendarni vezista očigledno strastveno podnosi svaku utakmicu i pokazuje da je pravi čovek, na pravom mestu.

SERIJA A – 2. KOLO

Subota

Udineze - Lacio 2:1 (1:0)

/Luka 5, Tovan 49 - Isaksen 90+5/

Parma - Milan 2:1 (1:0)

/Man 2, Kansiljeri 72 - Pulišić 66/

Inter - Leče 2:0 (1:0)

/Darmijan 5, Čalhonoglu 68 pen/

Monca - Đenova 0:1 (0:1)

/Pinamonti 45/

Nedelja

Fjorentina - Venecija 0:0

Torino - Atalanta 2:1 (1:1)

/Ilić 31, Adams 49 - Retegi 26/

Napoli - Bolonja 3:0 (1:0)

/Di Lorenco 45+2, Kvarachelija 75, Simeone 90+4/

Roma - Empoli 1:2 (0:1)

/Šomurodov 80 - Gjasi 45, Kolombo 61/

Ponedeljak

Kaljari - Komo 1:1 (1:0)

/Pikoli 44 - Kutrone 53/

20.45: (5,00) Verona (3,50) Juventus (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KaljariKomoSesk Fabregas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara