PSV (©Reuters)
PSV (©Reuters)

Ljuljala se maksimala PSV-a, VAR sprečio šok u 99. minutu

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.10.24. | 22:02

Sparta imala celo poluvreme igrača manje, ali uzalud - 2:1

Kao pravi dobri pas čuvar: PSV je pakleno opasan kada je u svom domaćinstvu, u okviru holandskih granica. Ali, čim pređe preko, postaje mala maca, bezopasni skup kojeg je Juventus lako dobio, a nije uspeo ni na svom terenu da savlada Sporting.

Koliko je sastav iz Ajndhovena dominantan na domaćoj sceni videlo se i večeras protiv Sparte, pošto su Filipsovci skoro celo drugo poluvreme imali igrača manje, ali gosti iz Roterdama nisu uspeli da to iskoriste. Rezultat koji je stajao na semaforu posle 45 minuta ostaje do kraja – 2:1.

Izabrane vesti

Osmo kolo – osma pobeda za PSV. Jeste još rano za neke velike ocene, ali miriše da će šampion Holandije ponoviti prošlu sezonu, kada je u 34 kola imao samo četiri nerešene i jedan poraz. Uz gol razliku +90! Već sada, posle osam rundi, na kontu crveno-belih je gol diferencija „plus 22“.

Utakmica je imala, do isključenja, klasičan tok za PSV. Gotovo ceo tim je na polovini protivnika i lopta brzo ide od noge do noge, traži se pukotina u odbrani, da se dođe do brzog pogotka, koji ruši odbrambeni zid, a tim koji vodi olakšava posao, oslobađa krila.

Samo što se i u takvoj igri greške dešavaju. A, tako se desilo u 10. minutu utakmice, kada je PSV izgubio loptu ispred šesnaesterca Sparte, usledila je munjevita kontra, kakvu je ekipa iz Roterdama priželjkivala, možda i vežbala prethodnih dana, a Lauritsen je poslao fudbal pod prečku za vođstvo.

Ta Spartina prednost je potrajala 25 minuta. Nije bilo ni sreće za gost, udarac sa distance je zakačio po leđima Veršurena i prevario golmana. A, odmah za tim je lukavi iskusni Luk de Jong doneo preokret i vođstvo PSV-u.

Teško da je bila neka vesela atmosfera u svlačionici Sparte, ali šansa im se sama ukazala. Već u 49. minutu direktan crveni karton dobio je Dams i PSV je ostao sa desetoricom. No, problem za goste je bio: kako sad da se napadne!?

Uspevao je sastav iz Ajndhovena da sa desetoricom održava ravnotežu na terenu sve do pred sam kraj, kada mu se zaljuljalo tlo pod nogama. Jedini koji mu je pravio probleme je japanski internacionalac Šunsuke Mito, koji je i probao opasnim udarcima sa distance i prodorima, a u sudijskoj nadoknadi je imao šansu utakmice za izjednačenje, no golman Benitez je uspeo da PSV-u sačuva pobedu.

Hladan tuš je stigao u 99. minutu, kada je Erdhujsen postigao gol za izjednačenje, ali VAR je potvrdio da je sudija bio u pravu: visoko podignuta zastavica i - ofsajd.

HOLANDIJA – 8. KOLO

Petak

Almere – Viljem II 0:1 (0:0)

/Fatah 78/

Subota

NAC Breda – NEC 1:0 (0:0)

/Janošek 81/

PSV Ajndhoven – Sparta 2:1 (2:1)

/Veršuren ag 34, De Long 37 – Lauritsen 10/

Utreht – RKC U TOKU

Nedelja

12.15 (1.63) GA Igls (3.80) Herakles (5.70)

14.30 (1.65) Herenven (4.00) Zvole (5.20)

14.30 (1.70) Fajenord (3.70) Tvente (5.10)

16.45 (1.30) Ajaks (5.80) Groningen (9.00)

20.00 (5.80) Fortuna (3.90) AZ Alkmar (1.60)



tagovi

PSV AjndhovenSparta RoterdamHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara