Ljubiša Pecelj dočekao prvenac u dresu Radničkog: Jedan od dražih golova u karijeri

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.04.23. | 14:08

Iskusni levi bek izneo utiske nakon prvog pogotka od dolaska na „Čika Daču“.

Mogao je Ljubiša Pecelj u sredu popodne da izraste u junaka prve pobede Kragujevčana u plej-ofu Mozzart Bet Superlige. U tome ga je sprečio fudbaler Vojvodine Filip Malbašić, čiji je pogodak u samom finišu izuzetno dinamičnog i rezultatski turbulentnog duela na „Čika Dači“ novosadskoj Staroj dami sačuvao oreol nepobedivosti i nakon osamnaest uzastopnih utakmica, a Šumadincima umesto već viđena tri doneo samo jedan bod.   

Pogodak protiv Vojvodine predstavljao je ujedno i Peceljev „prvenac“ u dresu kragujevačkog superligaša. Iako postizanje golova nije u opisu njegovog posla, iskusni defanzivac je pokazao da mu i ovaj segment igre nije stran.

Izabrane vesti

Posle dve upisane asistencije, došao je eto i taj prvi gol u dresu Radničkog. Jako sam srećan zbog toga i sigurno da mi je ovaj pogodak jedan od dražih u karijeri. Iskreno se nadam da se ovde neću zaustaviti i da ću i ubuduće svojim asistencijama i golovima doprinositi dobrim rezultatima ekipe“, poručuje sa širokim osmehom 29-godišnji momak poreklom iz Hercegovine, koji je pre dolaska na „Čika Daču“ nastupao za lazarevačku Kolubaru i Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Levi bek Radničkog je na trenutak je premotao film i vratio se u taj famozni 54. minut, kada je spretnom reakcijom nakon udarca glavom Luke Milunovića i kratke intervencije golmana Vojvodine Lazara Carevića odbijenu loptu smestio u mrežu novosadskog tima. 

Sve se izdešavalo u deliću sekunde. To su situacije kada igrač mora da bude spreman da reaguje u trenutku. Moja sreća je da sam se našao na pravom mestu u pravo vreme i da sam odreagovao kako treba".

Sve do 88. minuta delovalo je da će Peceljev pogodak doneti Šumadincima sva tri boda u susretu sa favorizovanim Novosađanima. Međutim..

„I ja sam, kao verovatno i većina prisutnih na stadionu, verovao da ćemo uspeti da sačuvamo stečenu prednost do samog kraja utakmice. Nažalost, nismo u tome uspeli. Primili smo gol u samom finišu utakmice, pa smo umesto sva tri, ipak morali da se zadovoljimo samo jednim osvojenim bodom.“  

Crveni su ovim remijem pokazali da neće biti lak plen za ostatak konkurencije u plej-ofu, bez obzira na to što su u doigravanje za vrh tabele ušli sa poslednje osme pozicije.

„Pokazali smo da nismo slučajno tu gde jesmo. Znali smo da Vojvodina ima odličnu ekipu sa velikim brojem kvalitetnih pojedinaca, ali smo se dobro pripremili, uspeli da sprovedemo zamisli stručnog štaba u delo i na kraju došli u situaciju da dobijemo utakmicu.“ 

Sada je pred Kragujevčanima novi izazov, oličen u odličnoj ekipi Novog Pazara, koja će biti silno motivisana da pred svojim navijačima prekine seriju od tri uzastopna poraza.

„U Novi Pazar odlazimo sa velikim očekivanjima, ali smo isto tako svesni da nas čeka jedna teška i zahtevna utakmica protiv nimalo naivnog protivnika. Ono što mogu da obećam, to je da ćemo dati sve od sebe da obradujemo naše verne navijače osvajanjem novih bodova“, poručuje Pecelj pred današnje gostovanje Crvenih na „Džazkoin areni“.


tagovi

Radnički KragujevacLjubiša PeceljMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara